Home Zeebrugge Zeebrugse Haven Chinese elektrische wagens via Zeebrugge

Chinese elektrische wagens via Zeebrugge

Zeebrugge wordt de exclusieve Europese invoerhaven voor de Zweeds-Chinese elektrische wagen Polestar, een nieuw premiummerk in de Volvofamilie. Wallenius Wilhelmsen (WWL) kreeg het contract toegewezen na een aantal proefzendingen. Het contract behelst zowel de maritieme verscheping vanuit China als de behandeling in Zeebrugge van de aangevoerde wagens.

Bovendien houdt het contract ook een reeks afleverings- en PDI-diensten in, waaronder het opladen van de batterijen. Eind juni van dit jaar werd er reeds een eerste lading ‘Polestar 2’ wagens in Zeebrugge behandeld.
De Chinese producent koos voor Zeebrugge wegens de centrale ligging van de haven, een doorslaggevende argument bij de distributie van de Polestar naar de Europese markten.

Polestar is het premiummerk van elektrische wagens van Volvo Car Group en haar Chinese eigenaar Zhejiang Geely Holding. Het merk heeft de ambitie om een flinke hap te nemen van de Europese markt voor zo’n 540.000 elektrische wagens dit jaar. De eerste landen waarop Polestar mikt, zijn Zweden, Noorwegen, België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Daarnaast worden de wagens ook verdeeld in de Verenigde Staten en Canada, via de haven Oxnard aan de kust van Californië.

Wallenius Wilhelmsen werd aangeduid als de exclusieve partner wereldwijd voor zowel het transport per schip als de terminalbehandeling. Polestar profileert zich als een ‘veganist’ van de auto’s en besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. “Niet alleen van onze wagens maar ook inzake de supplychains”, zegt woordvoerster Fredrika Klarén. “We bekijken de levenscyclus van alle producten die erbij betrokken zijn, van de mineralen in de accu’s tot de schepen waarmee de wagens vervoerd worden.”

TEKST: F. Neyts

- Advertisment -

Lees ook dit

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Vissers kijken uit naar meer “tong” in 2021

De kans is de reëel dat onze vissers volgend jaar meer tong mogen vangen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits...

Deuren foto-expo MOØDe van Anton Corbijn vervroegd weer open

Begin november moest de foto-expo MOØDe van topfotograaf Anton Corbijn door de strengere coronamaatregelen noodgedwongen een rustpauze nemen. Vermoed werd dat dit tot ten...

Recente reactie van onze lezers