4.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Christmas Market voor Haïti

Op zaterdag 10 (van 12 tot 18 uur) en zondag 11 december 2022 (van 11 tot 17 uur) is iedereen welkom in de Hazegrasstraat 71 in Knokke-Heist voor de Christmas Market ten voordele van de vzw Forward Haiti.

Vzw Forward Haiti
Forward Haiti is een vereniging die ontstaan is na de aardbeving in 2010. Catherine Hubert de toenmalige voorzitster is ter plaatse hulp gaan aanbieden en constateerde dat er een grote nood was aan opvang van kinderen en jong volwassenen die in zeer moeilijke omstandigheden moesten overleven. Samen met een aantal vrienden werd het initiatief genomen om hier hulp te bieden waar nodig en dit was de start van vzw Forward Haiti.
Met de gulle hulp van een aantal mensen werd een huis aangekocht in Port au Prince dat zodanig ingericht werd dat er nu een 25-tal jongeren verblijven. De inzet is om hen ten eerste een warme thuis te geven maar ook een goede basisopleiding. Ook nadien worden ze nog opgevolgd bij hun eerste stappen in de maatschappij door hen te begeleiden in hun beroep wat hen van bij de start een zekere autonomie verleent.
Ondertussen heeft de vzw ook een boerderij met permacultuur in Pleine du Nord waardoor ze zichzelf voor een groot deel kan voorzien in de behoeften maar ook in die van anderen.

Kerstmarkt
Kristine Van Hool, tevens actief lid binnen de vereniging, heeft enkele jaren geleden het initiatief genomen om een Kerstmarkt te organiseren in Knokke-Heist in de polders van de Hazegrasstraat, ten voordele van Forward Haiti. Het bleek van bij de start een succes te zijn en het evenement groeit elk jaar meer en meer, door de inzet van jonge deelnemers die zich ten volle inzetten en graag een deel van hun opbrengst willen afstaan aan het goede doel.
Er wordt een mooi gamma van kwaliteitsproducten aangeboden met dit jaar een 30-tal participanten met kleding (Âme, Alex Antwerpen, Studio Clique, Woost, Bernamo, maison Mima, La PetiteV, Nine of Clubs, Falcon Seamen Shop ), decoratie (Lampen Jacqueline, Studioxox, Kapsul), juwelen (AXL, Christine Bekaert, Sofie Valkiers, Souvenirs de Pomme, Ellen De Bie ), ceramiek (Delfin, Val Pottery ) handtassen (Octogany), pantoffels (BABBI shoe), en zoveel meer. Alles in kerstsfeer aangeboden in een prachtig kader.
Wil je al eens op voorhand spieken? Volg dan @christmas_sale_haiti op Instagram.
Het opgehaalde bedrag zal integraal worden besteed aan het project ter plaatse, waar kinderen opnieuw in moeilijke levensomstandigheden verkeren door de politieke situatie die momenteel heel precair is. Breng dus zeker een bezoekje en steun vzw Forward Haiti.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen