Home Cultuur Church unplugged het nieuwe project van Thierry Desmit

Church unplugged het nieuwe project van Thierry Desmit

Evenement organisator Thierry Desmit gekend van Rockfest en de Stonesfandagen nam het initiatief om in de tijden van Corona toch zijn muziekvrienden te verwennen met enkele coronaproof muziekevenementen. Hieronder de schitterende eventfoto’s door Franky Schutz!

Church unplugged en meer

Klik op de foto hier boven om alles te bekijken

De voorziene fandagen in April moesten wegens de coronamaatregelen allemaal geannuleerd worden en ook de optredens in mei zag Thierry in rook opgaan.

Eerst had hij gedacht om er mee op te houden maar zijn vele vrienden in de muziekwereld konden hem toch overtuigen van het nut van de culturele muziekevenementen die hij iedere keer opnieuw wist aan te brengen met steeds een waaier aan goede muzikanten en bands.

Ieder jaar weer kreeg hij het voor elkaar om steeds een programma voor te schotelen om uw duimen en vingers af te likken en dat met een uitgebreide keuze van muziek genres.

Bij de pakken blijven zitten ligt niet in de aard van Thierry en hij begon uit te kijken hoe hij toch iets ging kunnen organiseren die ook aan de hoge eisen van de corona voorwaarden voldeed.

In augustus organiseerde hij zijn eerste coronaproof evenement op de speelplaats van de basisschool De Zeeparel met niemand minder dan Billy en Bloomfish en Red Zebra op de affiche en dat volledig coronaproof voor een publiek van 50 man om aan de eisen te voldoen.

Het optreden was dan ook in een mum van tijd volzet en verliep zonder problemen.

Dat smaakte naar meer van zowel Thierry of zijn vast publiek en hij begon terug uit te kijken om muzikanten te vinden die het zagen zitten om unplugged (akoestisch) op te treden voor een beperkt publiek.

Voor locatie was het oog gevallen op de gerestaureerde kerk te Westkapelle die zeer geschikt was om ook zonder problemen een publiek van 50 man toe te laten.

De zaal werd coronaproof ingericht zodat de aanwezigen op een veilige manier konden zitten om te genieten van twee optredens die ze voorgeschoteld kregen.

De avond startte met Mathias Cooreman en Simon Raman die blues op eigen wijze brachten.

Ze verzorgden het voorprogramma op voortreffelijke wijze en het publiek genoot tot de laatste minuut van hun optreden.

Hoofd act was niemand minder dan Bart Buls en David Piedfort; beide gekend van onder andere de Guy Swinnen band ; the Scabs en diverse andere bands waar ze de gitaren voor hun rekening nemen.

Het publiek kon er genieten van blues en rock gebracht op akoestische wijze; ook diverse nummers van de Scabs galmden door de geluidsinstallatie die mooi gecontroleerd werd door Philip Fiers die steeds voor Thierry de evenementen van klank en licht voorziet.

Dat het naar meer smaakte voor het publiek was overduidelijk; iedereen was vol lof over de georganiseerde churh unplugged.

Ook organisator Thierry Desmit was enthousiast over het verloop van de avond en kondigde de volgende church unplugged aan die voorzien is op 21 november en waar de liefhebbers van Vlaamse rock aan hun trekken zullen komen met Beuk en eveneens een optreden van een CCR band.

Keep on rocking in a free world is het motto van Stones and friends die mee aan de basis liggen van de evenementen.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met regen of buien. Na de middag wordt het droog en komen er opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima...

iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com een ecologisch bedrijfje uit de Dorpsstraat hier in Knokke-Heist hecht veel waarde aan de gezondheid van de aarde en daarom verkopen we met...

Recente reactie van onze lezers