Home Zwinregio Zeebrugge CLdN nu twee maal per week via Zeebrugge naar het Ierse Cork

CLdN nu twee maal per week via Zeebrugge naar het Ierse Cork

Begin mei van dit jaar startte de Compagnie Luxembourgeoise de Navigation (CLdN), onderdeel van de Cobelfret Groep, een vrachtverbinding vanuit Zeebrugge op naar het Ierse Cork. CLdN stak van wal met een wekelijkse afvaart in beide richtingen. Zeven maanden later pakt de roro-operator uit met een verdubbeling van het aantal afvaarten naar twee per week. Dat hebben CLdN en de Port of Cork gezamenlijk bekend gemaakt.

De groeiende vrachtvolumes naar Ierland liggen aan de basis van de beslissing. “In het licht van de naderende brexit boomt de vraag voor die directe verbinding tussen Ierland en het Europese continent, dus zonder landbrug doorheen het Verenigd Koninkrijk. Er is ook alsmaar meer interesse voor de modal shift van begeleide naar onbegeleide vracht,” zo klinkt het in een motivatie.

Met de verhoogde frequentie trekt CLdN meteen ook het aantal afvaarten naar Ierland op naar acht per week vanaf het Europese continent. Vanuit Zeebrugge en Rotterdam vaart CLdN, naast Cork ook op Dublin. CLdN kondigt ook aan dat wanneer de volumes blijven groeien, de rederij op Ierland de frequentie verder zal verhogen en ook grotere schepen zal inleggen.

Intussen gaat de Deense roro-operator DFDS in op een oproep van het havenbestuur van het Ierse Rosslare en start het op 2 januari 2021 met een vrachtverbinding vanuit Noord-Franse Duinkerke naar de Ierse haven.

TEKST: F. Neyts
FOTO: H. Claeys

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers