vrijdag, februari 23, 2024
HomeDammeCode Geel in de Zwinregio: Pas Op voor Gladde Wegen en Fietspaden...

Code Geel in de Zwinregio: Pas Op voor Gladde Wegen en Fietspaden na hagel en Sneeuwval

Deze ochtend heeft een verse laag hagel en sneeuw de Zwinregio in een winters landschap veranderd. Hoewel dit een pittoresk beeld oplevert, brengt het ook risico’s met zich mee op de wegen en fietspaden.

Waarom Extra Voorzichtigheid Geboden is

Gladheid op Wegen en Fietspaden:
De sneeuwval heeft gezorgd voor gladde wegen en fietspaden in de regio. Hoewel onze strooidiensten actief zijn geweest om de wegen veilig te maken, blijft extra voorzichtigheid geboden, vooral op de fietspaden.

Vertraagde Werking van Strooizout op Fietspaden:
Auto’s helpen het strooizout op wegen sneller te verspreiden en effectief te maken. Echter, op fietspaden, waar minder verkeer is, werkt dit proces trager. Dit betekent dat fietspaden langer glad kunnen blijven, ook na het strooien.

Advies voor de Inwoners

Uitstel van Verplaatsingen:
Het is aan te raden om, indien mogelijk, je verplaatsing uit te stellen. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) heeft code geel afgegeven voor onze provincie, wat duidt op potentieel gevaarlijke omstandigheden.

Extra Waakzaamheid op de Fiets:
Als je toch op de fiets stapt, wees dan extra alert. Verminder je snelheid en houd meer afstand dan normaal. Ook is het belangrijk om zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers.

Acties van de Strooidiensten

De strooidiensten van de diverse gemeenten in de Zwinregio blijven actief om de wegen en fietspaden zo veilig mogelijk te houden. Er wordt continu gemonitord en indien nodig wordt er extra gestrooid.

Blijf Geïnformeerd

Houd de lokale verkeersinformatie en weersvoorspellingen in de gaten voor de meest actuele situatie. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op veranderende omstandigheden.