15 C
Knokke-Heist

CoopStroom Baant Weg Voor Groen Vervoer Met Elektrische Deelauto’s in Damme

In een gedurfde stap naar duurzaam vervoer, introduceert burgercoöperatie CoopStroom twee volledig elektrische deelauto’s in de Stad Damme, een maatregel die mobiliteit herdefinieert voor bewoners die slechts sporadisch een auto nodig hebben. Deze innovatieve ontwikkeling maakt de weg vrij voor milieuvriendelijk reizen en stimuleert een deeleconomie.

Autodelen is een eenvoudig maar effectief concept: een auto wordt gebruikt wanneer nodig en gedeeld tussen meerdere gebruikers. Dit systeem, dat nu in Damme wordt geïntroduceerd, heeft het potentieel om de last van individueel autobezit, waaronder aanschafkosten, verkeersbelasting, verzekeringen en onderhoudskosten, te verlichten.

CoopStroom biedt iedereen die minstens 20 jaar oud is en een rijbewijs heeft van minimaal 6 maanden de kans om deel uit te maken van deze groene mobiliteitsbeweging. Met een investering van €250 in een CoopStroom aandeel, dat dient als waarborg en na 5 jaar kan worden teruggegeven bij beëindiging van het lidmaatschap, krijgen gebruikers toegang tot de deelauto’s.

Vanuit Sijsele, kunnen gebruikers kiezen tussen de Renault ZOE en de onlangs gelanceerde Megane E-Tech Electric, beide volledig elektrisch. Ondanks de oude naam, is de Megane E-Tech Electric een volledig nieuw ontwikkeld voertuig, gebouwd op Renault’s nieuwe CMF-EV platform en uitgerust met geavanceerde technologie.

De deelauto’s zijn te vinden bij de laadpalen bij het jeugdhuis LOCO en bij het Sociaal Huis in de Brouwerijstraat. Gebruikers kunnen na aankoop van het aandeel de CoopStroom-app downloaden, waarin ze het dichtstbijzijnde beschikbare voertuig kunnen reserveren en het kunnen openen en starten vanuit de app zelf.

Maar waarom elektrisch rijden? Uitlaatgassen van benzine- en dieselauto’s hebben schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid, waarbij in de EU jaarlijks meer dan 1200 kinderen en jongeren overlijden als gevolg van luchtvervuiling. Met CoopStroom’s deelauto’s kunnen gebruikers bijdragen aan een groenere toekomst zonder een grote investering te doen in een persoonlijke elektrische auto.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan het informatiemoment in de Cultuurfabriek op donderdag 15 juni om 19.30 uur voor meer informatie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen