Home Zwinregio Corona Update: 113 doden per dag

Corona Update: 113 doden per dag

Op 1 november lagen er in de Belgische ziekenhuizen 1.223 mensen met COVID-19 op intensieve zorg. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. Dat zijn er 62 meer dan de dag voordien.

De ziekenhuizen zitten bijna aan het record van de eerste golf, toen er begin april 1.285 coronapatiënten op intensieve zorg lagen. Tegen vandaag moeten alle algemene en universitaire extra bedden beschikbaar maken. Ze starten ook de voorbereidingen op om over te gaan naar fase 2B. Ze krijgen daarvoor 7 dagen de tijd. In fase 2B zouden er 800 bijkomende bedden op intensieve zorgen beschikbaar moeten zijn. Dat zou het totaal aantal bedden in ons land dan op 2.800 brengen.

Het aantal ziekenhuisopnames van mensen met COVID-19 bereikte vorige week al een nieuw record en staat op 1 november op 6.823 patiënten. Dat waren er 322 meer dan de dag voordien. Gemiddeld kwamen er de afgelopen week 656 nieuwe ziekenhuisopnames per dag bij. Dat is een stijging met 40 procent tegenover de week voordien. Maar tegelijk verlaten dagelijks ook honderden mensen het ziekenhuis, op 31 oktober zelfs een record van 657 patiënten.

Het aantal besmettingen lag de jongste zeven dagen op gemiddeld 15.582 positieve testen per dag. Dat is een toename met 14 procent op weekbasis. De positiviteitsratio ligt nu op ruim 29 procent.` Het aantal doden ligt nu gemiddeld op 113 per dag, 70 procent meer dan de week voordien. Sinds het begin van de pandemie stierven in ons land al 11.737 mensen met COVID-19.

WEST-VLAAMSE CIJFERS

In West-Vlaanderen zien we diezelfde stijgende trend. Roeselare en Kortrijk tellen al ruim duizend gevallen.

Alles samen liggen er nu 621 covidpatiënten in de West-Vlaamse ziekenhuizen, onder wie 111 op Intensieve Zorgen. AZ Delta bijvoorbeeld met campussen in Roeselare, Menen en Torhout ziet het aantal patiënten op Intensieve Zorgen op één week tijd meer dan verdubbelen: van 13 vorige maandag naar 33 patiënten nu. Bij AZ Delta liggen momenteel 188 covidpatiënten. Eén week geleden waren dat er 115, of een stijging met meer dan de helft. Vanuit AZ Zeno op dit ogenblik geen actuele cijfers.

- Advertisment -

Lees ook dit

Gemeentebestuur KH verwerkt economische relanceplan nu ook in meerjarenplan

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële...

Etalages van de bib op kindermaat

Heb jij de Sint en Piet al gespot rond bibliotheek Scharpoord? Loerde je al eens binnen in het gezellige berenhol van de bib van Heist?...

Meer testcapaciteit bij AZ Zeno 

Dankzij de opschaling en het optimaliseren van de testcapaciteit om het coronavirus op te sporen in ons land, worden sinds 23 november 2020 opnieuw alle asymptomatische hoogrisicocontacten getest en dit op dag...

Recente reactie van onze lezers