zaterdag, april 13, 2024
HomeCultuurCreatieve Samenwerking Opent Nieuwe Kunstgalerie in Knokke-Heist

Creatieve Samenwerking Opent Nieuwe Kunstgalerie in Knokke-Heist

Knokke-Heists artistieke landschap verwelkomt een nieuwe ster aan zijn horizon: een pop-up kunstgalerie op de Zeedijk 766. Dit initiatief, een samenwerking tussen kunstenaars Sonja Smessaert en Mike Claeys, belooft een frisse wind door de lokale kunstscene te brengen.

Sonja Smessaert, wiens schilderijen al vijf jaar te bewonderen zijn in haar Sonjart Gallery in Knokke, bundelt haar krachten met Mike Claeys. Mike, bekend om zijn galerie in Gent, opent nu een tweede locatie in Knokke, met een adembenemend uitzicht op strand en zee. Hun ontmoeting, geworteld in hun gemeenschappelijke geboortegrond van het Meetjesland, markeert het begin van een spannende artistieke reis.

De galerie zal dienen als een podium voor Sonja’s sprankelende, lyrisch abstracte schilderijen en Mike’s energieke abstracte kunstwerken. Hun eerste gezamenlijke expositie, getiteld “Alive Inside”, is een viering van de complexe emoties die wij allen ervaren, uitgedrukt door de kracht van abstracte kunst.

Beide kunstenaars hebben reeds internationale erkenning gekregen, met hun werken in huiskamers wereldwijd. Deze nieuwe galerie op de Zeedijk biedt hen de kans om hun diepgewortelde passie te delen met een breder publiek. De galerie is open op vrijdag van 14u tot 17.30u en op zaterdag/zondag van 11u tot 17.30u.

Interessante weetjes: Mike Claeys, naast kunstenaar, heeft een indrukwekkende achtergrond in de muziekbranche, met een halve finaleplaats in Belgium’s Got Talent 2015. Sonja Smessaert biedt een unieke service: op verzoek verwerkt ze de as van overledenen in herdenkingsschilderijen, waarmee ze een emotionele en persoonlijke dimensie aan haar kunst toevoegt.

Deze nieuwe galerie belooft niet alleen een visueel spektakel te zijn, maar ook een plaats waar emoties en kunst naadloos samenvloeien. Het is een must-visit voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen, die de unieke stijlen van Sonja en Mike willen ontdekken.