16.9 C
Knokke-Heist

Cultfotograaf Rankin onthult revolutionaire expo

Vanaf 25 maart presenteert het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist een baanbrekende tentoonstelling van de Britse cultfotograaf Rankin. Rankin verwierf grote bekendheid met zijn conceptuele en karaktervolle portretten van iconen als Madonna, David Bowie en Kate Moss. Maar hij deed meer dan alleen bekendheden vastleggen. Hij democratiseerde de modefotografie en liet de grenzen tussen mode, muziek, film en cultuur vervagen.

De tentoonstelling “Rankin: The Dazed Decades” biedt een zeldzame kijk in het onnavolgbare stijl en visie op fotografie van Rankin. Het fotoarchief bevat niet alleen de maatschappelijke kwesties die in Dazed & Confused aan bod kwamen, maar ook de sterren en bekende gezichten die de afgelopen dertig jaar de popcultuur hebben gedomineerd. Het is als een politiek statement zonder woorden, maar met beelden.

Mis deze unieke gelegenheid niet om de wereld te zien door de ogen van een meesterfotograaf. Koop nu uw tickets voor “Rankin: The Dazed Decades” en ontdek hoe Rankin de grenzen van de fotografie heeft verlegd.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen