17.6 C
Knokke-Heist

Cultuurraad Knokke-Heist Ontmoet het culturele landschap van Knokke-Heist

Tijdens een algemene vergadering bereidt de Cultuurraad van Knokke-Heist zich voor om hun gemeentelijke cultuuragenda te onthullen in de Sint-Niklaaszaal van de kerk van Westkapelle. De bijeenkomst, gepland voor woensdag 24 mei 2023 om 19.30 uur, is openbaar en iedereen met een hart voor cultuur is uitgenodigd om deel te nemen.

In het hart van Knokke-Heist, waar de creatieve geest altijd levendig is, dient de Cultuurraad als de stem en het geweten van de lokale kunst- en cultuurscene. Met het doel een dynamisch discussieplatform te zijn, organiseert de raad reguliere bijeenkomsten waarbij open dialoog en inspraak een sleutelrol spelen.

Met een diverse cultuuragenda aan de horizon, wordt de aanstaande bijeenkomst gekenmerkt door uiteenlopende onderwerpen. De gasten worden verwelkomd door de voorzitter van de raad, gevolgd door een aankondiging van Belevingscentrum Hey en een presentatie over verenigingen door advocate Pascale Monbailliu.

De goedkeuring van het vorige verslag, dat dateert van 22 november 2022, zal plaatsvinden, gevolgd door de introductie van nieuwe afgevaardigden en de presentatie van nieuwe verenigingen. Highlights van de bijeenkomst zijn onder andere discussies over het Cultuurfeest 2023 en de plannen voor het vrijetijdsweekend op 1, 2 en 3 september 2023.

De bijeenkomst zal ook verslagen bevatten van verschillende commissies, waaronder de commissie Erfgoed en Straatnaamgeving, geleid door coördinator Danny Lannoy, en de commissie Cultuurhuis en Beelden in de Stad, voorgezeten door coördinator Johan Cabooter.

De Cultuurraad is niet alleen een platform voor communicatie en informatie, maar ook een bron van innovatieve ideeën en oplossingen. Van het adviseren van de gemeente over cultuurbeleid tot het aanwijzen van gebieden die aandacht behoeven, de raad speelt een vitale rol in het waarborgen van de kwaliteit en diversiteit van het culturele leven in Knokke-Heist.

Bij uitzondering neemt de Cultuurraad ook de rol van organisator en coördinator op zich voor culturele projecten, vaak als ondersteuner van projecten geïnitieerd door leden of andere belanghebbenden in de gemeenschap.

Met dit openbare initiatief biedt de Cultuurraad Knokke-Heist een voorproefje van wat de toekomst in petto heeft. Als u geïnteresseerd bent in de culturele richting van onze gemeente, is uw aanwezigheid op de vergadering meer dan gewenst.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen