zondag, april 14, 2024
HomeDammeCultuursmakers Damme Vieren 25 Jaar van Gemeenschappelijke Kunst en Cultuur

Cultuursmakers Damme Vieren 25 Jaar van Gemeenschappelijke Kunst en Cultuur

De Cultuurfabriek in Sijsele was onlangs het toneel van een bruisend jubileumfeest. Cultuursmakers Damme, voorheen bekend als VTB-VAB en vtbKultuur, markeerde haar 25-jarige bestaan met een evenement vol verering en gemeenschapsgeest.

Het echtpaar Johan Dessein en Rita Monbaliu, oprichters van de afdeling Damme, werden speciaal geëerd voor hun toewijding en passie. Burgemeester Joachim Coens, samen met Edith Vervliet, Voorzitter Cultuursmakers, Directeur Griet Janssen, en de Provinciaal Voorzitter, spraken lovende woorden en dankten het bestuur voor hun inzet.

Het evenement was een reflectie op “25 jaar cultuur vieren”, beschreven als “een kunstwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan”. Het benadrukte de ambitie om door te gaan met het creëren van “prachtige hoofdstukken vol kunst, cultuur, en gezelligheid”.

Cultuursmakers vzw, een sociaal-culturele vereniging actief in Vlaanderen en Brussel, benadrukt het belang van gemeenschappelijke culturele ervaringen. Hun missie: “Cultuur smaakt beter samen!” Dit motto weerspiegelt zich in de diverse activiteiten georganiseerd door hun vrijwilligers, gericht op het samenbrengen van mensen door cultuur.

Het 25-jarige bestaan van Cultuursmakers Damme is meer dan een mijlpaal; het is een testament van de kracht van gemeenschap en cultuur. Dit evenement belooft de start van nog meer inspirerende jaren van culturele betrokkenheid en vreugde.