18.9 C
Knokke-Heist

Damiaanactie: 60 jaar strijd tegen lepra en TBC

In 2023 bestaat de Damiaanactie 60 jaar en blijft de organisatie strijden tegen lepra en tuberculose over de hele wereld. De campagne met de slogan “Geef iemand een nieuw leven” roept op tot vrijgevigheid en sensibilisering.

De Damiaanactie gaat actief op zoek naar patiënten met symptomen van lepra en tuberculose, en zorgt voor gepaste medicatie en blijvende opvolging. Voedselpakketten worden verspreid om ondervoeding tegen te gaan. Kinderen krijgen de kans om hun studies voort te zetten en anderen worden terug in de samenleving geïntegreerd. Opleiding en sensibilisering via lokale verantwoordelijken zijn ook belangrijke onderdelen van de werkwijze van de organisatie. Afhankelijk van de fondsen worden ook leefbare woonsten gerealiseerd.

De Damiaanactie roept op tot giften en aankoop van welbekende stiften, die verkrijgbaar zijn in winkels in Knokke-Heist en aan de uitgang van grootwarenhuizen. Door hen steun te geven, kunnen ze echt het verschil maken in het leven van mensen die lijden aan deze vermijdbare ziekten. Laten we samen strijden voor een wereld zonder lepra en TBC.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen