16.9 C
Knokke-Heist

Damiaanactie Knokke-Heist haalt €10.000 op voor lepralijders en tuberculosepatiënten

De jaarlijkse Damiaanactie in Knokke-Heist heeft dit jaar een onverwacht succes behaald, met een totaalbedrag van maar liefst €10.000 aan donaties en fondsenwerving.

De Damiaanactie Knokke-Heist heeft dit jaar alle verwachtingen overtroffen met hun jaarlijkse campagne, waarbij een indrukwekkende €10.000 werd ingezameld voor het goede doel. De inkomsten zijn afkomstig van verschillende bronnen, waaronder de traditionele stiftenverkoop, donaties van lokale winkeliers en grootwarenhuizen, en giften verzameld in de kerken.

De stiftenverkoop bracht in totaal €4.722 op, waarvan €2.022 afkomstig was van de leerlingen en leerkrachten van de Vuurtoren, het Anker en de Margaretaschool. Daarnaast hebben meer dan 70 winkeliers en grootwarenhuizen hun steentje bijgedragen door €2.700 in te zamelen. Verder werd er €3.975 aan giften ontvangen, terwijl de kerken nog eens €1.248 ophaalden.

Dankzij de vrijgevigheid van de gemeenschap kan Damiaanactie Knokke-Heist nu honderden lepralijders voorzien van de juiste medicatie en tientallen tuberculosepatiënten een nieuwe toekomst bieden. De organisatie is enorm dankbaar voor de betrokkenheid en het medeleven van de inwoners van Knokke-Heist.

Nu het doel van dit jaar ruimschoots is behaald, is het de vraag hoe de organisatie het succes van de campagne van 2023 zal evenaren, en welke innovatieve ideeën en strategieën zij zullen toepassen om hun impact op de levens van nog meer mensen in nood te vergroten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen