dinsdag, april 16, 2024
HomeDammeDamme-Brugge-Damme: Een Sportief Festijn met Familiale Sfeer

Damme-Brugge-Damme: Een Sportief Festijn met Familiale Sfeer

De negende editie van het Damme-Brugge-Damme loopevenement, gepland voor zondag 7 april 2024, staat volgend jaar in het teken van vernieuwing en familieplezier. De organisatie, overgenomen door een nieuw team, heeft de lat hoger gelegd om een evenement te creëren dat zowel sportief als vermakelijk is.

De focus ligt op het bieden van een accurate en uitdagende ervaring voor lopers van alle niveaus. Er zijn verschillende loopafstanden beschikbaar, waaronder 5 en 10 kilometer, evenals een halve marathon. Deze lopen hebben allen hun start en finish bij het idyllische paardenpension De Blauwe Zaal, gelegen tussen Damme en Brugge. Voor kinderen is er een speciale loop op het nabijgelegen wijndomein Mérula, een perfecte gelegenheid voor jonge sportliefhebbers om deel te nemen.

De route van de loop neemt de deelnemers mee langs schilderachtige paden, van de Polderstraat door Damme, en weer terug langs karakteristieke wegen zoals de Karel Van Manderstraat. De halve marathon omvat twee rondes van dit parcours, terwijl de 10 km een enkele ronde voltooit.

Een bijzondere toevoeging aan het evenement dit jaar is de integratie van entertainmentelementen. Naast het sportieve aspect, worden deelnemers en toeschouwers getrakteerd op muziek van een DJ, een verscheidenheid aan foodtrucks, en een live uitzending van de wielerklassieker Parijs-Roubaix. De prijsuitreiking is slim getimed na de wielerwedstrijd, waardoor iedereen volop kan genieten van de sportieve prestaties.

De samenwerking met lokale partners heeft gezorgd voor een sterke basis voor het evenement. Het evenement biedt volop ruimte voor groei en belooft een onvergetelijke dag te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers.

De Damme-Brugge-Damme van dit jaar combineert op slimme wijze sportieve uitdaging met gezellige familieactiviteiten, wat het tot een unieke ervaring maakt in de regio. Het belooft een dag vol plezier, sport en gemeenschapszin te worden.