16.9 C
Knokke-Heist

Damme-Brugge-Damme Loopevenement: Spectaculaire Sportshow en Strikte Verkeersmaatregelen

Op zondag 23 april zal het schilderachtige Damme-centrum het toneel zijn van het sportieve evenement Damme-Brugge-Damme, waarbij de deelnemers tussen 13.00 en 16.00 uur de uitdaging aangaan om het parcours af te leggen. Om de veiligheid van zowel de lopers als de toeschouwers te garanderen, heeft de organisatie in samenwerking met de lokale politie strikte verkeers- en veiligheidsmaatregelen getroffen.

Het Damme-Brugge-Damme loopevenement, een belangrijk sportevenement in de regio, trekt jaarlijks talloze enthousiaste sportievelingen en toeschouwers naar het historische stadje Damme. De verschillende loopwedstrijden starten en eindigen op het marktplein in het centrum van Damme. Om ervoor te zorgen dat alles vlot en veilig verloopt, zijn er specifieke verkeersmaatregelen van kracht tijdens het evenement.

Tijdens de loopwedstrijden geldt er eenrichtingsverkeer in het centrum, om de veiligheid van de lopers te waarborgen en de verkeershinder te beperken. Het parcours is te vinden op de officiële website www.dammebruggedamme.com. Verkeer vanuit Vivenkapelle wordt omgeleid via de Oude Sluissedijk, Leopoldsvaart-Oost, Sifon en Damse Vaart-Zuid. Het centrum van Damme wordt parkeervrij gemaakt, zoals aangegeven door de parkeersverbodsborden.

Aan de Damse Vaart-West geldt er tussen 13.00 en 15.30 uur een algeheel (fiets)verkeersverbod. Langs de Damse Vaart-West/Noorweegse Kaai is er tussen 13.00 en 16.00 uur geen (fiets)verkeer toegestaan. Fietsers worden omgeleid via de Koolkerksesteenweg, Polderstraat, Zuidervaartje, Karel van Manderstraat en Sint-Godelievedreef. Het fietspad ‘Damse wegel’ is tussen 13.00 en 16.00 uur eveneens afgesloten voor fietsverkeer.

Om parkeer- en verkeersdrukte te vermijden, worden bezoekers aangemoedigd om gebruik te maken van het openbaar vervoer of om te voet of met de fiets naar het evenement te komen. Meer informatie over de bereikbaarheid en de verkeersmaatregelen is te vinden op de website www.dammebruggedamme.com.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen