18 C
Knokke-Heist

Damme Brugge Damme viert 8e editie met spectaculair parcours en grootouderloop

Op zondag 23 april 2023 keert het populaire loopevenement Damme Brugge Damme terug voor de achtste editie, waarbij het snelle parcours de deelnemers door het historische Damme voert. Dit jaar is er zelfs een speciale loop voor grootouders en kleinkinderen. Bereid je voor op een sportieve dag vol verrassingen en plezier!

Het pittoreske Damme vormt opnieuw het decor voor het geliefde hardloopevenement Damme Brugge Damme. Deze achtste editie, georganiseerd door vzw Runner’s High onder leiding van Alexander Diaz Rodriguez, belooft opnieuw een sportief spektakel te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers. De organisatoren hopen op een massale opkomst, waarbij lopers van alle leeftijden kunnen genieten van het schilderachtige parcours.

Het evenement start in het historische centrum van Damme en voert de deelnemers langs de Damse Vaart, gevolgd door een korte lus in Sint-Josef. Vervolgens gaat het parcours over de Dambrug en langs de Brugse rand, om uiteindelijk via de velden terug te keren naar het centrum van Damme voor de aankomst. De route biedt de lopers niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een unieke kans om het culturele erfgoed van de regio te bewonderen.

Op het programma van deze editie staan een kidsrun, een 5 km en een 10 km loop. Als speciale toevoeging wordt er dit jaar ook een grootouderloop georganiseerd, waarbij kleinkinderen samen met hun grootouders een lokaal rondje kunnen afwerken. Deze bijzondere loop benadrukt het belang van intergenerationele banden en moedigt de jongere generatie aan om samen met hun grootouders deel te nemen aan sportieve activiteiten.

De achtste editie van Damme Brugge Damme belooft een dag vol plezier, sportiviteit en saamhorigheid te worden voor de hele gemeenschap. Het evenement versterkt de lokale verbondenheid en moedigt een gezonde levensstijl aan. Bovendien biedt het een kans om de prachtige omgeving van Damme en Brugge te verkennen en te genieten van het rijke culturele erfgoed van de regio.

Mis deze sportieve hoogdag niet en schrijf je in voor een van de afstanden. Of kom gewoon langs om de deelnemers aan te moedigen en te genieten van de gezellige sfeer in het historische Damme. Wie weet welke verrassingen deze achtste editie nog in petto heeft…

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen