18 C
Knokke-Heist

Damme gonst van leven: bijensafari onthult verborgen wereld van lokale bestuivers

Ontdek de fascinerende wereld van bijen en hommels tijdens een unieke bijensafari in Damme, waar lokale specialisten u meenemen op een boeiende wandeling langs bijvriendelijke plekken in de gemeente.

In het pittoreske Damme, bekend om zijn historische gebouwen en charmante straatjes, valt er meer te ontdekken dan op het eerste gezicht lijkt. Op 7 mei 2023 om 13u45 gaat een unieke bijensafari van start bij het Stadhuis van Damme. Tijdens deze excursie neemt een team van bijenspecialisten, bestaande uit Win Vertommen (Natuurpunt Studie) en Yannick Verstraete (Regionaal Landschap Houtland en Polders), u mee op een boeiende wandeling langs bijvriendelijke plekken in de gemeente.

Deze bijensafari biedt een inkijk in de wondere wereld van bijen en hommels, en onthult geheimen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen. Aan de hand van boeiende verhalen en lokale anekdotes leert u alles over de bijzondere leefwijze van deze belangrijke bestuivers.

Deelnemers krijgen zelfs de kans om bijen en hommels te vangen, onder begeleiding van de bijenspecialisten, die hen leren om de verschillende soorten te (her)kennen. De wandeling is toegankelijk voor iedereen, met of zonder voorkennis, en de lengte kan variëren afhankelijk van de verhalen en ontdekkingen onderweg.

Deelname aan deze unieke bijensafari is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Houd er rekening mee dat de excursie enkel kan plaatsvinden bij geschikte weersomstandigheden. Wie zich inschrijft, zal op de hoogte worden gehouden van eventuele annuleringen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yannick Verstraete via Yannick.Verstraete@rlhp.be.

Deze bijensafari is niet alleen een geweldige kans om meer te weten te komen over de lokale bijen- en hommelpopulaties, maar ook een uitstekende gelegenheid om het bewustzijn over het belang van bijen voor de natuur en ons ecosysteem te vergroten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen