dinsdag, april 16, 2024
HomeDammeDamme in Actie: Klimaatbabbel Onthult Duurzame Toekomst

Damme in Actie: Klimaatbabbel Onthult Duurzame Toekomst

Zes december is niet zomaar een dag in Damme. De Cultuurfabriek verandert vanavond in een broeinest van klimaatbewustzijn met de allereerste ‘klimaatbabbel’ voor bewoners en geïnteresseerden. Deze bijeenkomst is meer dan een discussie; het is een keerpunt in hoe Damme naar duurzaamheid kijkt.

Met de dreigende klimaatcrisis is actie noodzakelijk. De uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt wereldwijd extreme weersomstandigheden. Dit roept de vraag op: hoe kunnen wij, als gemeenschap, bijdragen aan een oplossing?

De klimaatbabbel van vanavond biedt antwoorden. Georganiseerd door ‘Duurzaam Damme’, belicht deze avond praktische stappen die inwoners kunnen nemen. Van het overstappen op koolstofvrije energie tot kleine aanpassingen in ons dagelijks leven, het evenement belooft praktische en haalbare oplossingen voor iedereen.

Ons stadsbestuur neemt hierin een leidende rol. Door de gemeenschap te informeren en te motiveren, streeft Damme naar een gezondere en financieel voordelige leefomgeving. De ‘klimaatbabbels’ zijn een cruciaal onderdeel van deze missie.

De avond begint om 19.30 uur met een verwelkoming door burgemeester Joachim Coens. Gevolgd door sessies van lokale experts als Marc Cabooter en Geert Grammens, die inzichten bieden in duurzame woningrenovatie en energiebesparing. Hendrik De Corte bespreekt duurzame transportopties, terwijl Dirk Van Renterghem het belang van gezonde voeding belicht. Prof. Em. Dr. Patrick Meire zal spreken over de rol van natuur in klimaatbeheersing.

De toegang tot dit baanbrekende evenement is gratis. Iedereen is welkom om deel te nemen en te leren hoe we samen een positieve impact kunnen maken op ons milieu. Deze klimaatbabbel is slechts het begin van een reeks, waarbij toekomstige bijeenkomsten dieper ingaan op specifieke thema’s.

Damme neemt hiermee een voortrekkersrol in de strijd tegen klimaatverandering. Een strijd die niet alleen ons milieu ten goede komt, maar ook onze gezondheid en portemonnee. Sluit je aan bij deze beweging en word deel van de oplossing.