16.9 C
Knokke-Heist

Damme presenteert plannen voor gloednieuwe Dezwaef bedrijfsgebouwen: Publieke raadpleging geopend

Van 1 mei tot en met 29 juni 2023 kunnen inwoners van Damme hun mening geven over de start- en procesnota van het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor de ontwikkeling van bedrijfsgebouwen van het bedrijf Dezwaef. Dit belangrijke project zal plaatsvinden aan de Scheewege in Moerkerke en heeft als doel het economisch potentieel van de regio verder te ontsluiten.

In een grootschalige publieke raadpleging nodigt het stadsbestuur van Damme haar inwoners uit om kennis te nemen van de plannen voor de ontwikkeling van bedrijfsgebouwen voor het bedrijf Dezwaef. Deze plannen zijn onderdeel van het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP), dat is opgesteld conform de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

Deze ontwikkeling, gelegen aan Scheewege in Moerkerke, heeft als doel om de lokale economie te stimuleren en werkgelegenheid te creëren. Geïnteresseerden kunnen de start- en procesnota inzien via de officiële website van de stad Damme, of op afspraak bij het administratief centrum aan de Vissersstraat 2A in Damme.

Om het publiek te informeren en vragen te beantwoorden, organiseert het stadsbestuur op maandag 8 mei 2023 een infomoment tussen 16:00 en 18:00 uur in het administratief centrum aan de Vissersstraat 2A in Moerkerke. Tijdens deze bijeenkomst zal het planteam uitleg geven over het dossier en eventuele vragen beantwoorden.

De inwoners van Damme kunnen tot en met 29 juni 2023 schriftelijk reageren op de startnota van het RUP. Dit kan via e-mail naar omgeving@damme.be, per brief aan Stad Damme, Dienst Omgeving, Vissersstraat 2A, 8340 Damme of door de reactie persoonlijk af te geven bij het administratief centrum.

Deze publieke raadpleging is een cruciale stap in het realiseren van de ambities van het bedrijf Dezwaef en de stad Damme om economische groei te bevorderen. Wat zijn de gevolgen van deze ontwikkeling voor het landschap en het lokale leven? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over dit belangrijke project.

Downloads

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen