9 C
Knokke-Heist

Damme viert poëzie met vriendschap

Burgemeester Joachim Coens (CD&V) roept alle inwoners, jong en oud, op om hun gedachten over vriendschap te verwoorden. Dit zal uiteindelijk leiden tot het creatie van het “Groot Dams Vriendschapsgedicht” later in de week.

Om inspiratie op te doen, kan men het poëziewandelpad in Damme-centrum volgen. Dit pad vertrekt aan de parking Damme-Zuid en leidt naar het stadhuis. Onderweg zijn er 10 plaatsen waar geselecteerde teksten te vinden zijn, gekozen door Willy Tibergien, oprichter van de Poëziekrant en het Poëziecentrum.

Op woensdag 1 februari zal er in de bibliotheek van Damme tussen 14 en 16 uur poëzie voorgelezen worden door Dams stadsdichter Nina Everaert en burgemeester Joachim Coens. Van 3 tot 10 februari zullen alle ingezamelde teksten en kunstwerken in de Cultuurfabriek geëxposeerd worden.

De apotheose van de Week van de Poëzie zal plaatsvinden op zondag 5 februari in de Cultuurfabriek. Er zal een familievoorstelling zijn over het sluiten van vriendschappen en hoe aandacht voor elkaar en verbinding belangrijk zijn. Aan het einde zal stadsdichter Nina Everaert het “Groot Dams Vriendschapsgedicht” voordragen.

Meer informatie over de Week van de Poëzie in Damme is te vinden op www.damme.be/poezieweek.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen