dinsdag, april 16, 2024
HomeDamme"Damme voor het Klimaat": Een Groen Initiatief voor de Toekomst

“Damme voor het Klimaat”: Een Groen Initiatief voor de Toekomst

Verandering Begint in Onze Achtertuin

In de strijd tegen klimaatverandering neemt de stad Damme een voortrekkersrol in. Onder het motto ‘Damme voor het Klimaat’ worden inwoners geïnformeerd en geïnspireerd om actief deel te nemen aan klimaatvriendelijke initiatieven. Een sleutelcomponent van dit programma is de focus op de aanplant van klimaatbomen.

Het Belang van Klimaatbomen

Bomen zijn essentieel voor een gezond ecosysteem. Ze bieden niet alleen schaduw en vruchten, maar ondersteunen ook talloze organismen in de bodem en in hun gebladerte. Met de huidige klimaatveranderingen – hittegolven, droogteperioden afgewisseld met hevige regenbuien – lijden bestaande bomen aanzienlijk. Het antwoord van Damme? Het planten van klimaatbomen, bestendig tegen deze extreme omstandigheden.

Infosessie: “Boom Zoekt Tuin”

Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert Stad Damme een informatieve sessie getiteld “Boom Zoekt Tuin”. Deze gratis sessie, gehouden in het Stadhuis van Damme aan de Kerkstraat, loopt van 19.00 tot 22.00 uur. Deelnemers zullen leren welke bomen het beste passen in hun tuin en hoe deze bijdragen aan het klimaat. Aan het einde van de sessie kan elke deelnemer een gratis klimaatboom bestellen, aangeboden door Stad Damme, Regionaal Landschap Houtland & Polders en de provincie West-Vlaanderen.

Waarom Deelnemen?

  • Educatie: Leer over de voordelen en het belang van klimaatbomen.
  • Actie: Bestel een gratis klimaatboom voor je eigen tuin.
  • Gemeenschap: Word onderdeel van een groter initiatief om Damme groener en duurzamer te maken.

Verdere Informatie en Tickets

Meer informatie over de infosessie en hoe je kunt deelnemen, vind je op de evenementenpagina.