17.9 C
Knokke-Heist

Damme Zet Koers naar Duurzaamheid tijdens de komende Gemeenteraad

In de stad Damme maken de partijen zich op voor de komende Gemeenteraad deze donderdag, waarin belangrijke zaken die de toekomst van de stad zullen vormgeven, worden besproken. Er staat een reeks punten op de agenda die variëren van het sport- en cultuurbeleid, tot de verdere ontwikkeling van het groene initiatief en duurzame transportalternatieven.

Bijzondere aandacht gaat uit naar de bespreking van het Landschapspark Zwinstreek, het masterplan en operationeel plan dat zich richt op het behoud van de natuurlijke schoonheid van het gebied en het bevorderen van duurzaam toerisme. Dit plan komt op een cruciaal moment, gezien de groeiende wereldwijde nadruk op ecologische duurzaamheid.

Verder zal er worden gesproken over de aankoop van elektrische deel- en dienstwagens, een initiatief dat de gemeente in lijn brengt met de groeiende trend van steden die elektrisch vervoer bevorderen om de koolstofvoetafdruk te verkleinen. Dit past in de algemene ambitie van Damme om een voorloper te zijn op het gebied van duurzaamheid en groene innovatie.

Ook op de agenda staat de aanstelling van een nieuwe secretaris voor Gecoro, het gemeentelijk adviesorgaan voor ruimtelijke ordening en milieu, wat wijst op de voortdurende focus op milieubescherming.

De vergaderingen, die openstaan voor het publiek, vinden plaats op de eerste verdieping van het stadhuis. De deuren staan open voor alle inwoners die geïnteresseerd zijn in de richting die hun stad inslaat.

Echter, tussen de regels van de vergaderingsagenda schuilt een verhaal dat groter is dan Damme alleen. Het is een verhaal van verandering, van een gemeenschap die de handschoen opneemt om een betere, duurzamere toekomst te creëren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen