vrijdag, april 19, 2024
HomeDammeDamme's Burgemeester Coens opnieuw kopman

Damme’s Burgemeester Coens opnieuw kopman

Het was geen verrassing toen Joachim Coens, de burgemeester van Damme, aankondigde dat hij wederom de leidende kracht zou zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wat wel nieuw is, is de geladen betekenis achter het PLUS in de CD&V PLUS-partij. Niet langer een eenvoudige som van kandidaten, vertegenwoordigt PLUS nu een hechte gemeenschap die zich inzet voor de belangen van Damme.

“De PLUS in onze lijst symboliseert een Positief Lokaal Unieke Samenwerking,” legt Coens uit. Deze verandering signaleert een verschuiving van een coalitie van individuele belangen naar een verenigd platform voor progressieve lokale ontwikkeling.

De CD&V PLUS-partij, die Coens voortstuwt, omarmt de waarden van CittaSlow, een beweging die streeft naar het behoud van de lokale uniekheid en het verbeteren van de levenskwaliteit. De partijkleuren – oranje voor de energie van de zon en donkerblauw voor de diepte van de zee – zijn niet alleen een esthetische keuze maar ook een representatie van de waarden waarvoor ze staan.

Tijdens de ceremonie benadrukte de liberale voorman Hendrik Demol dat het donkerblauw niet geassocieerd moet worden met Open VLD, wat een bewuste afstand name van de traditionele partijkleuren aangeeft. “Onze kleurenkeuze is een reflectie van onze principes: het belichten van onze stad door de warmte van de zon en de verbondenheid met de zee,” zegt Demol.

De CD&V PLUS-lijst is een belofte voor constructieve politiek, gericht op wat haalbaar en nodig is voor de inwoners van Damme. De partij zet zich in voor samenwerking over alle grenzen heen, met het doel om een harmonieuze toekomst voor de stad te verwezenlijken.

Terwijl Damme zich voorbereidt op de verkiezingen, staat de gemeenschap op de drempel van verandering. Met Joachim Coens aan het roer, gewapend met een visie van samenwerking en lokale trots, belooft de CD&V PLUS-lijst een tijdperk van positieve verandering in te luiden. De toekomst van Damme glanst helder met beloftes van inclusiviteit en vooruitgang. De stad en haar bewoners kijken uit naar wat mogelijk is, geworteld in de traditie maar met de blik vooruit.