7.5 C
Knokke-Heist

Dams stadsdichteres Nina Everaert derde tijdens Slam Poetry

Slam Poetry wordt wel eens een boksmatch met woorden genoemd. Het is voordrachtspoëzie in zijn meest pittige vorm, verwant aan hiphop & rap. De slamoptredens gebeuren in de vorm van wedstrijden, met ruimte voor improvisatie en inbreng van het publiek. Slam Poetry kwam overgewaaid uit Amerika, maar ondertussen is er ook een Belgisch en zelfs een Europees kampioenschap Poetry Slam.

Dams stadsdichteres Nina Everaert heeft de derde plaats gehaald in het Belgisch kampioenschap Slam Poetry in Beursschouwburg te Brussel.

Everaert werd begin dit jaar aangesteld als stadsdichter. Ze werkt graag met poetryslam of poëzieslag. Dat is een moderne vorm van voordracht van poëzie. Ze schrijft zelf en draagt haar werk ook zelf voor.

Ze volgde daarmee stadsfilosoof Roel Jacobus op, die de afgelopen 2 jaar als stadsfilosoof was aangesteld.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen