dinsdag, april 16, 2024
HomeDammeDamse Bibliotheek krijgt Moderne Make-over

Damse Bibliotheek krijgt Moderne Make-over

In het hart van Sijsele deelgemeente van Damme, onder de vleugels van de Damse gemeenteraad, begint de bibliotheek Daniël Coens aan een baanbrekende reis van vernieuwing en modernisering. Een project van maar liefst 364.868,86 euro zal niet alleen de bibliotheek energie-efficiënter maken, maar ook een frisse wind door de jeugdafdeling laten waaien.

Gebouwd in 1997, heeft het gebouw van de bibliotheek een rijke geschiedenis maar is nu toe aan een update. De renovatiewerken omvatten niet alleen esthetische aanpassingen zoals nieuwe vloerbekleding en een vernieuwd sanitair, maar ook praktische verbeteringen aan de verwarmingsinstallatie en de iconische grote koepel in het dak.

Een bijzonder aspect van dit project is de herinrichting van de jeugdafdeling. Het stadsbestuur erkent het belang van een uitnodigende en stimulerende omgeving voor jonge lezers. Het ‘Open+-concept’, een nieuw systeem dat toegang tot de bibliotheek buiten de reguliere openingstijden mogelijk maakt, benadrukt de voortdurende inzet voor toegankelijkheid en gemeenschapsbetrokkenheid.

Burgemeester Joachim Coens benadrukt het belang van deze renovatie: “Het is essentieel om ons erfgoed, zoals de bibliotheek, te vernieuwen voor een duurzame en toegankelijke toekomst. We investeren niet alleen in een gebouw, maar in de kennis en groei van onze gemeenschap.”