18.3 C
Knokke-Heist

Damse bibliotheek leent nu ook gezelschapsspellen uit

De bibliotheek van Damme is erin geslaagd om de stijgende populariteit van bordspellen in te spelen door nu ook gezelschapsspellen uit te lenen. Dit is een nieuwe dienstverlening die bedoeld is om mensen samen te brengen en hen te laten ontdekken hoe leuk het is om samen te spelen.

In de introductie van het artikel wordt vermeld dat fysieke bordspelletjes weer in de lift zitten en dat de bibliotheek hier op inspeelt door een divers aanbod samen te stellen voor gezinnen, families en vriendengroepen. Ook de doorgewinterde bordspelfanaat kan in de bibliotheek terecht.

In het midden van het artikel wordt benadrukt dat gezelschapspelletjes ontmoetingen bevorderen en de geest scherpen. Er wordt aangegeven dat er veel meer achter de spellen zit dan alleen ontspanning.

In de conclusie wordt vermeld dat de bibliotheek spellen aanbiedt in de evolutie past. Er wordt vermeld dat vroeger de bibliotheek vooral een plaats was voor boeken en informatie, maar dat dit aspect deels is verschoven naar het internet. Hierdoor zijn er andere manieren nodig om de geest scherp te houden en mensen samen te brengen in de fysieke wereld.

De spellen in de bibliotheek zijn aangepast voor frequent gebruik en worden uitgeleend voor een periode van vier weken. Dit is voldoende om ze te leren kennen waarna een aankoop eventueel kan worden overwogen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen