HomeZwinregioGemeente Sluis (NL)Dan toch geen quarantaineplicht als je terrasje in Sluis wil doen

Dan toch geen quarantaineplicht als je terrasje in Sluis wil doen

De dienst Communicatie van de gemeente Sluis heeft laten weten dat voor buitenlandse bezoekers aan Zeeland op dit moment geen verplichting geldt om in quarantaine te gaan. De laatste dagen zijn hierover veel vragen gesteld aan gemeenten door Belgische (dag)toeristen. Er is in Nederland wel een nieuwe wet over de quarantaineplicht in voorbereiding maar het is niet bekend of en wanneer deze wet van kracht wordt. Naar verwachting wordt in de wet opgenomen dat de quarantaineplicht niet geldt voor mensen die niet langer dan 12 uur in Nederland verblijven. Maar dit zal later verder duidelijk worden. 

Voor reizigers uit het buitenland geldt momenteel wel het dringend advies om na aankomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan. Na 5 dagen kan de betreffende persoon zich laten testen. Wanneer mensen per vliegtuig, trein of bus komen, dan moeten zij een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Reizigers per auto worden (vooralsnog) niet om een dergelijke test gevraagd.  

Verder gelden uiteraard alle adviezen die door de overheden worden gegeven om de verspreiding van corona zo ver mogelijk terug te dringen. Onder andere om reisbewegingen te beperken, zoveel mogelijk thuis te werken en de drukte niet op te zoeken. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers