2.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Dank een lokale boer voor kerst

Iedere hap die we eten tijdens de feestdagen hebben we te danken aan de boer in de Zwinregio. Laten we hen eens bedanken voor hun harde werk.

Je doet het een drietal keer per dag en als je ermee stopt ga je dood. Er is geen enkel beroep zo levensnoodzakelijk is als die van boer, en toch zetten we ze als maatschappij enorm onder druk. De landbouwer werkt dag en nacht zodat wij geen honger hoeven te hebben, hiervoor verdienen ze meer appreciatie. Op 15 december lanceren we daarom de “Dank een Boer” campagne waarbij iedereen wordt opgeroepen om een boer uit de buurt te bedanken.

De meeste mensen bereiden zich voor om de kerstperiode door te brengen met vrienden en familie, meestal nemen ze hiervoor vrijaf. Een boer kan geen vrijaf nemen want als een koe op kerstnacht moet bevallen, dan moet hij zijn kerstbûche onmiddellijk laten vallen. Boer zijn is een mooi beroep, maar kan ook eenzaam zijn. Het harde werken en altijd gebonden zijn aan het land kan voor een zekere vorm van isolement zorgen.

Ondanks dat boeren de belangrijkste reden zijn dat er überhaupt een kerstmaaltijd op je bord zal liggen, worden ze hiervoor te weinig gewaardeerd. Dit op zowel financieel als emotioneel vlak. Een burger kan het eerste probleem oplossen door bijvoorbeeld lokaler te kopen of direct van bij de boer, het tweede gaat nog gemakkelijker en kost je nog geen vijf minuutjes.

Om de kerstwarmte ook te delen met de boeren wordt “Dank een Boer” gelanceerd. Zoek je dichtstbijzijnde boer, ga langs en vertel hen simpelweg hoe dankbaar je bent dat zij ons voedsel voorzien. Een simpele bedanking is voldoende, een kleine attentie hoeft niet maar is altijd fijn. Zo kan je met je kinderen een cake bakken, hen een bloempje geven of gewoon een kaartje schrijven. Het kleinste gebaar kan een wereld van verschil betekenen.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen