zaterdag, februari 24, 2024
HomekneistitvDany Verstraeten onthult de groeigeschiedenis van VTM in 'Verankerd"

Dany Verstraeten onthult de groeigeschiedenis van VTM in ‘Verankerd”

Dany Verstraeten, een icoon van de Belgische televisiejournalistiek, biedt in zijn boek ‘Verankerd’ een diepgaande kijk op de ontwikkeling van VTM en haar nieuwsuitzendingen. Met meer dan vier decennia ervaring bij VTM sinds de start in 1989, heeft Verstraeten het medialandschap zien evolueren en was hij een sleutelfiguur in het succes van programma’s zoals Telefacts.

‘Verankerd’ leidt de lezer langs de cruciale momenten die VTM vormden en de uitdagingen die het netwerk onderweg tegenkwam. Verstraeten deelt persoonlijke anekdotes en inzichten die hij door de jaren heen heeft verzameld, waardoor het boek een rijke bron van kennis en entertainment vormt.

Van de ontluikende dagen van zijn carrière bij de openbare omroep tot zijn langdurige ambtstermijn als nieuwsanker, beschrijft ‘den Dany’ hoe hij getuige was van de constante veranderingen in de journalistiek en hoe deze de Vlaamse televisie hebben gevormd. Zijn anekdotes benadrukken de menselijke kant van het nieuws, van de hectiek achter de schermen tot de persoonlijke triomfen en tegenslagen.

De reportage van Erik Hollé en Yvan Kaux, gemaakt voor Kneistitv, geeft een visuele dimensie aan het verhaal en is een perfecte aanvulling op het boek. Samen bieden ze een fascinerende ervaring die zowel informatief als onderhoudend is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Vlaamse televisie en journalistiek.

‘Verankerd’ is niet alleen een testament van Verstraeten’s opmerkelijke carrière maar dient ook als inspiratie voor aankomende journalisten door te tonen dat ondanks de uitdagingen, veerkracht en aanpassingsvermogen centraal staan in een succesvolle carrière in de media.

Het boek eindigt op een positieve noot, met Dany Verstraeten die hoop en vertrouwen uitdrukt in de toekomst van de journalistiek, een beroep dat continu evolueert maar altijd de kern vormt van onze maatschappelijke structuur.