5.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Davidsfonds Westkapelle steunt ontwikkelingsproject Kajana te Suriname

Davidsfonds Westkapelle organiseert op tweede kerst maandag 26 december 2022 om 16 u in de kerk van Westkapelle haar jaarlijkse Kerstsamenzang “U zijt wellecome”. Tijdens deze samenzang zingen we allen samen bekende en minder bekende kerstliedjes met ondersteuning van het koor “Schola Gregoriana Dominica”.

Er worden een 300 mensen verwacht, die allen de liedjes meezingen. Het is een uniek spectakel, je moet erbij zijn. Je krijgt wel een liedjesboek aan de ingang om je te helpen.

De toegang is gratis. Er staan wel dank-je-wel dozen aan de uitgang. Deze vrije gift gaat rechtstreeks naar het ontwikkelingsproject Kajana te Suriname van wijlen Rudy Vanhalewyn en voortgezet door Johan Cabooter

Dit jaar was een overgangsjaar in Kajana. Er zijn batterijen vervangen voor de opslag van elektriciteit van de zonnepanelen voor de drinkwaterinstallaties en voor elektriciteit in de school voor samen €2.000. Verder is nog een grote koelkast aangekocht voor €500. Deze koelkast dient voor de opslag van zelfgemaakte ijsjes. Deze worden verkocht aan de toeristen en de jagers, die naar de streek komen. Zo zijn er weer een beetje extra inkomsten voor de inwoners. Daarnaast zijn er voedselpakketten uitgedeeld voor €1.500. In het voorjaar waren er veel minder toeristen door het bekende virus en dus ook geen inkomsten. De overstromingen van vorig jaar hebben veel schade toegebracht aan de akkers, waardoor er minder voedsel kon worden geteeld.

Voor de volgende jaren willen we beginnen aan het voorzien van eerst water en later drinkwater in twee verder liggende dorpjes Stonhuku en Godowata. Deze liggen  op 250 m van de Amazonerivier, maar wel in een flink bebost gebied. Er wonen daar een 25-tal gezinnen of een 100-tal personen, vooral ouderen. Er is daar nog geen water, dus de mensen moeten de voetwegel volgen naar de rivier om water te

halen. Voor oudere mensen is dit toch moeilijk. De leidingen, de kraantjes en de watertoren worden ter plaatse gekocht en aangelegd door de inwoners zelf. Later zorg ik er dan voor dat ze 2 drinkwaterinstallaties op basis van omgekeerde osmose kunnen krijgen. Echter eerst de leidingen en de kraantjes. Het project is wel geraamd op €15.000. Ook daar zijn de materiaal- en transportprijzen gestegen. Het project zal gerealiseerd zijn in een drietal jaar.

Je kan ons steunen ofwel door een vrije gift in de dank-je-wel dozen  op onze kerstsamenzang op 26 december om 16 uur in de kerk van Westkapelle, ofwel door een storting om de rekening van Davidsfonds Westkapelle BE78 9501 5017 1186 met vermelding van Kajana en je naam, als je dat wenst. Je kan mij steeds een berichtje sturen op johan.cabooter@telenet.be .

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen