16.9 C
Knokke-Heist

Davy en Lynn helpen getroffenen Oekraïne met containerwoningen en voedselpakketten

Onze stadsgenoten Lynn Utterwulghe (31) en Davy Couwyzer (33) zijn afgelopen vrijdag teruggegaan naar Oekraïne om hulp te bieden aan de getroffenen van de oorlog. Na een reis door Nederland, Duitsland en Polen, zijn ze Kiev binnen gereden en hebben ze de verwoestingen met eigen ogen gezien.

De nood in Oekraïne blijft hoog. Lynn en Davy waren er echter niet met lege handen. Dankzij de inwoners van Knokke-Heist en omstreken, en de gemeente Knokke-Heist, hebben ze de afgelopen weken genoeg geld ingezameld om twee containerwoningen te plaatsen, inclusief meubels. Ze hebben de containers besteld en zijn bij de getroffen families langsgegaan om hen te helpen. De woensdag hebben ze voedselpakketten uitgedeeld in het dorpje Vasilkov, waar de eerste bombardementen hebben plaatsgevonden vorig jaar. Tijdens hun verblijf in Oekraïne hebben ze ook zelf te maken gehad met luchtaanvallen en bombardementen.

Lynn en Davy hebben samen met de Glow Mission in Kiev hun uiterste best gedaan om de getroffenen te helpen. Maar er is nog veel werk te doen.

Lynn en Davy zijn zaterdagochtend teruggekeerd naar huis met aangrijpende verhalen over hun reis naar Oekraïne. Ze zeggen Oekraïne geen vaarwel, maar tot binnen zes maanden. Hun inzet voor de getroffenen is bewonderenswaardig en verdient onze steun en erkenning! Top Davy en Lynn.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen