Home Knokke-Heist De Ballen van Balltazar in de put

De Ballen van Balltazar in de put

Elke woensdagmiddag tijdens de zomervakantie is er gratis kinderanimatie op het Heldenplein. Op woensdag 19 augustus 2020 om 16 uur kan jong en oud genieten van de Ballen van Balltazar.  Laat je verrassen en beleef een fantastische namiddag. Voor Balltazar en Paco zijn muziek spelen op straat en wc’s kuisen voor een paar geldstukken nog slechts een vage herinnering. Deze twee Roemeense zigeuners bundelen hun talenten en zetten samen een voorstelling op touw die hen uit hun ellende moet halen. De toeschouwers mogen zich verwachten aan een circus vol magie, clownesk spel en live muziek verweven tot een circusspektakel dat elke leeftijd boeit. 

Cie Balltazar 

Compagnie Balltazar werd in 2003 opgericht door Hans Vanwynsberghein in het kader van zijn solovoorstelling ‘BonBon’. Hans werkte een jaar alleen aan de voorstelling ‘De Ballen van Balltazar’ tot contrabassist Jef Scheepers zich in 2009 kwam aansluiten bij de compagnie. In 2014 kwam ook Thomas Decaestecker (Key) er bij in het kader van ‘Orkest Bazar’; een mobiele, muzikale circusact. In 2019 sloot Lumineiro zich aan met het oog op een nieuwe creatie “Circo Dodo” en in 2020 komen ook Papus Keita, Mohamed Keita en Iara Gueller aansluiten om samen de voorstelling “Friendly Freaks” te creëren. 

Hans Vanwynsberghe 

Professioneel jongleur en acrobaat, kegels, ballen, slap koord, ladders en varkensboer. Circusdocent in meerdere circusateliers in Vlaanderen, speelde en doceerde reeds in meer dan 15 landen. Bekend van Shake That.  

Hij schreef een lijvige jongleerencyclopedie, een stapel reisverslagen en heeft zijn eigen systeem om nieuwe talen te leren.  

Jef Scheepers 

De vuilste multi-instrumentalist van België, Studeerde Jazz Contrabas in Antwerpen en Lissabon, noord indiase muziek in Karnataka en volgende verschillende clown- en theaterstages in binnen en buitenland, momenteel speelt hij voor circus, theater, straattheater, verscheidene jazz-formaties en soms symfonieorkesten. 

Thomas De Caestecker 

Zijn eerste liefde was parcours, en van daar was de sprong naar circus en straattheater klein. In Orkest Bazar zorgt hij voor de spectaculairste acrobatie, jongleert, houdt evenwicht op rolla bolla en speelt daarbovenop ook nog eens sax en trompet. Hij is ook te bewonderen in het gezelschap “Be Flat” met de voorstelling “Follow me” en “Ludo en Arsène”. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Gemeentebestuur KH verwerkt economische relanceplan nu ook in meerjarenplan

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële...

Etalages van de bib op kindermaat

Heb jij de Sint en Piet al gespot rond bibliotheek Scharpoord? Loerde je al eens binnen in het gezellige berenhol van de bib van Heist?...

Meer testcapaciteit bij AZ Zeno 

Dankzij de opschaling en het optimaliseren van de testcapaciteit om het coronavirus op te sporen in ons land, worden sinds 23 november 2020 opnieuw alle asymptomatische hoogrisicocontacten getest en dit op dag...

Recente reactie van onze lezers