5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

De Bib en haar “Leestipper”

Leden van de gemeentelijke openbare bibliotheek van Knokke-Heist die op zoek zijn naar leestips, kunnen terecht bij Mijn Leestipper voor leessuggesties op maat. Alle aanraders komen rechtstreeks uit de prachtige collectie van de bibliotheek van Knokke-Heist.  

Hoe schrijf je je hiervoor in?  

Surf naar mijnleestipper.bibliotheek.be en log daar in met jouw Mijn Bibliotheek-profiel. De eerste keer dat je dat doet zal je een aantal vragen moeten beantwoorden zodat het systeem zicht krijgt op jouw leesprofiel. Dat profiel zal er samen met jouw leengeschiedenis voor zorgen dat je leestips aangeboden krijgt die aan jouw smaak beantwoorden. Je kan je profiel achteraf nog beter afstellen als dat nodig zou zijn.  
Mijn Leestipper is er voor alle leners vanaf 14 jaar en tipt Nederlandstalige fictieboeken die in de collectie van de bib zitten.  

Elke maand leestips op maat  

Je krijgt elke maand nieuwe gepersonaliseerde leestips. Als je dat wil, brengt Mijn Leestipper je zelfs via e-mail op de hoogte van de nieuwe suggesties die voor jou klaarstaan. Die leestips worden gepresenteerd volgens bepaalde rubrieken: trending, nieuw, op basis van een eerder gelezen boek of volgens een “thema van de maand”. Per rubriek krijg je een vijftal leestips aangeboden.  

Leenhistoriek  

Mijn Leestipper houdt rekening met de boeken die je eerder al leende. Om dat te kunnen moet je jouw leenhistoriek wel geactiveerd hebben in Mijn Bibliotheek. Hoe vroeger je dat doet/deed, hoe minder boeken je aangeraden krijgt die je eventueel al gelezen hebt.  

Hulp nodig?  

Wil je er nog meer over weten of krijg je graag wat hulp bij het registreren, vraag het dan gerust aan een bibliotheekmedewerker in Bibliotheek Scharpoord of in het filiaal van Heist of Westkapelle. Die helpt je met veel plezier verder.  

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over