9.9 C
Knokke-Heist

‘de bij blij’ met zeven nieuwe ondernemingen

Sinds 1 januari 2021 heeft Knokke-Heist als eerste gemeente in Vlaanderen een gemeentelijk verbod ingevoerd op het gebruik van pesticiden in privé-tuinen. Niet alleen tuinbezitters maar ook tuinondernemers worden gesensibiliseerd om pesticidevrij het groen te onderhouden en zo de biodiversiteit te verhogen.  

De dienst Klimaat, Milieu en Natuur van Knokke-Heist startte hiervoor in 2022 met een tweede gratis opleiding voor alle tuinaannemers die actief zijn in de kustgemeente. Dit is een samenwerking met VELT en kadert in het project ‘Kruisbestuivers’. Deskundigen leiden de tuinaannemers op om hun klanten advies te geven en de tuinen anders te gaan inrichten zodat het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen onkruid en insecten overbodig wordt. 

Volgende tuinaannemers schreven zich enthousiast in en volgden succesvol de opleiding: Paul Danhieux, Tijs De Roose, Nard Devoghel, Jeroen Devoghel, Andy Van De Casteele, Brecht Van Maldergem en Sven Van Regemortel. 

“Bij DCM dragen wij duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom is het interessant om volgen hoe steden en gemeenten de ommezwaai maken naar een fytoloos bestaan. Gaandeweg de opleiding werden best goede tips gegeven over hoe tuinaannemers met dit gegeven aan de slag kunnen om hun eindklanten te overtuigen dat het ook zonder gewasbeschermingsmiddelen kan” vertelt Sven Van Regemortel. 

Ondertussen telt het project ‘Maak de bij blij’ maar liefst 24 gecertificeerde firma’s die je met kennis van zaken verder helpen in het pesticidevrij onderhouden van je tuin. 
Je vindt de volledige lijst op onze webpagina: https://www.knokke-heist.be/maakdebijblij

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen