zaterdag, april 20, 2024
HomeKnokke-HeistDe Derde Editie van de Cold Water Classic: Een Koude maar Hartverwarmende...

De Derde Editie van de Cold Water Classic: Een Koude maar Hartverwarmende Competitie

De derde editie van de Cold Water Classic in Knokke-Heist bevestigde zijn reputatie met een water- en luchttemperatuur van slechts 10 graden Celsius. Ondanks de koude omstandigheden, brachten de 130 deelnemers, samen met hun begeleiders, een warme sfeer aan het Duinenwatermeer. De organisatie kondigde alvast aan dat het evenement in 2025 zal uitbreiden naar drie dagen, wat velen inspireerde om hun accommodatie ruim van tevoren te boeken, gezien de uitdagingen rondom overnachtingen tijdens het afgelopen paasweekend.

Hoogtepunten van de Competitie

De Cold Water Classic bood alles wat je van een hoogstaande wakeboardcompetitie mag verwachten: strakke planning, professionele organisatie door het Lakeside team, ondersteuning van een internationale jury en commentaar van een wereldberoemde commentator.

Winnaars van de Editie

  • Open Women: Julia Rick uit Duitsland
  • Open Men: Max Milde uit Duitsland
  • Junior Man: Jan Luca Schulz uit Duitsland
  • Wakeskaters: Magnus Kristiansen uit Noorwegen
  • Masters: Glen Van Den Berghe uit België, die als lokale held prachtig tweede eindigde

Alle uitslagen:

Bijzondere vermeldingen gaan ook uit naar Inge Nys uit België voor haar tweede plaats bij de seated categorie, en Noah Ferson die de derde plaats in de wacht sleepte bij het open men wakeskaten.

Toekomstige Plannen

Het aankondigen van de uitbreiding naar een driedaags evenement in 2025 was een opwindend moment voor de deelnemers, waarbij velen alvast hun overnachtingen boekten. Dit benadrukt het groeiende enthousiasme en de toewijding van de wakeboardgemeenschap aan dit evenement.

Ons gedacht…

De Cold Water Classic blijft een uniek en uitdagend evenement dat atleten en fans van over de hele wereld aantrekt. Ondanks de koude weersomstandigheden, zorgde de warme gemeenschap voor een onvergetelijk weekend vol sportiviteit en kameraadschap. Met de blik gericht op de toekomst, belooft de editie van 2025 groter en beter te worden, wat de anticipatie en opwinding alleen maar doet toenemen.

Met zijn succesvolle combinatie van competitieve spirit en gemeenschapsgevoel, bewijst de Cold Water Classic dat zelfs de koudste omstandigheden de passie voor wakeboarden niet kunnen temperen.