17.6 C
Knokke-Heist

De eerste steen is gelegd voor het baanbrekende sociale huisvestingsproject in Ramskapelle

In de charmante van Knokke-Heist, Ramskapelle vond op historische moment plaats. Met Dirk De fauw en Guy Demeestere aan het roer, symboliseerde het leggen van de eerste steen een nieuwe fase voor Vivendo’s nieuwste project: 40 betaalbare, gezinsvriendelijke woningen in het hart van het dorp.

EL Architects uit Kortrijk en Ontwerpbureau Plantec uit Oostende, bekend om hun innovatieve ontwerpen en aandacht voor milieu-impact, zijn de drijvende krachten achter dit project. Het doel is duidelijk: betaalbare huisvesting creëren die harmonieert met de bestaande infrastructuur en bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp.

Om een ​​gevoel van cohesie en verbondenheid met de omliggende natuur te behouden, werden de bouwblokken strategisch geplaatst om onnodige barrières te voorkomen en een vloeiende overgang tussen de bebouwde kern en het landelijke gebied te waarborgen. Hierdoor kunnen bewoners genieten van het panoramische uitzicht op het pittoreske polderlandschap.

Het ontwerp van de woningen wordt gekenmerkt door compacte volumes, eenvoudige constructie en een landelijke esthetiek die het karakter van de poldergebieden weerspiegelt. Er is gekozen voor doorzonwoningen, waardoor bewoners het hele jaar door van natuurlijk licht kunnen genieten. De 40 huizen zijn verdeeld in verschillende woningtypen, variërend van twee tot vier slaapkamers, en zijn bedoeld voor zowel huur als koop.

Sociale huisvesting speelt een cruciale rol in het garanderen van huisvestingszekerheid, vooral voor personen en gezinnen met een laag inkomen. Er zijn echter specifieke voorwaarden verbonden aan de toegang tot deze woningen. Kandidaten moeten ouder zijn dan 18 jaar, een laag inkomen hebben, geen eigendom bezitten, ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister, en een basiskennis van het Nederlands hebben of bereid zijn het te leren.

Terwijl de stenen worden gelegd en de bouwplannen vorm krijgen, blijft één vraag hangen: zal dit project het pad effenen voor toekomstige innovaties op het gebied van sociale huisvesting in België?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen