zondag, mei 26, 2024
HomeKnokke-HeistDe eerste training van Surfers Paradise Rats & Chicks: Een Nieuw Begin...

De eerste training van Surfers Paradise Rats & Chicks: Een Nieuw Begin op de Golven

De allereerste sessie van de Surfers Paradise Rats & Chicks vond deze zondag plaats, met 60 jonge enthousiastelingen die zich wagen aan de golven van 10 tot 12.30 uur. Ondanks een frisse start en de aanwezigheid van vele vakantiegangers, toonden de jongeren tussen 7 en 15 jaar moed door de eerste golven van het jaar te trotseren. Met de hulp van ervaren instructeurs en de inzet van technologie zoals videoanalyses, zet Surfers Paradise in op intensieve trainingen elke zondagochtend. Het doel? De surfvaardigheden van deze gemotiveerde jongeren verbeteren en hen voorbereiden op toekomstige wedstrijden.

Intensieve Trainingen en Voorbereiding op Competities

Surfers Paradise biedt niet alleen trainingen aan op zondagochtend, maar stoomt zijn leden ook klaar voor deelname aan surfwedstrijden. Deze trainingen worden verrijkt met videoanalyses om de technieken van de jonge surfers te verbeteren. Voor de oudere deelnemers, vanaf 15 jaar, is er het pro team dat traint bij hoge golven.

Diversiteit in Training

Het programma biedt een verscheidenheid aan activiteiten. Als de golven tegenvallen, schakelen de surfers over op droogtrainingen met carveboards, surfen op de kabelbaan van Lakeside Paradise, of maken ze kennis met foilsurfen, suppen, powerkiten en peddelboarden. Er staan ook internationale trips op de planning, inclusief bezoeken aan de Surfpool in steden als Rotterdam, Den Haag en Bristol (VK).

Teamuitje naar Marokko als Hoogtepunt

Het hoogtepunt van het seizoen is de teamreis naar Imsouane, Marokko, tijdens de herfstvakantie. Deze reis dient als de ultieme test en ervaring voor de jonge surfers, waarbij ze hun vaardigheden kunnen toetsen in internationale wateren.

Surfers Paradise zet met de Rats & Chicks een stevig programma neer dat jonge surfers niet alleen technisch, maar ook fysiek en mentaal voorbereidt op de uitdagingen van de surfsport. Door een combinatie van lokale trainingen, technologische ondersteuning en internationale ervaringen, biedt Surfers Paradise een unieke kans voor jonge surfenthusiastelingen om te groeien in hun sport.