zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De eerste “Zoete Polder” kersen zijn er weer

De Zoete Polder is een prachtige kersenboerderij.  Van al die heerlijke zoete kersen maken ze Kersenbier, ‘Het Zoeteke‘. Artisanaal gebrouwen tarwebier met kers of appel: heerlijk verfrissend !

De Zoete Polder heeft meer dan kersen alleen… Ze hebben ook pruimsoorten, framboosjes en herfstappeltjes. Hier maken ze zelfbereide producten zoals confituren met weinig suiker of dieetsuiker. Ze bieden ook een assortiment van fruittheeën, appellikeur en honing aan.

De eerste kersen werden vandaag geplukt, gesorteerd en al direct te koop aangeboden in de boerderijwinkel aan de Hazegrasstraat 85 te Knokke-Heist.

De eerste vroege varieteiten, Burlat en Bellise, zijn vroeger rijp vanwege het mooie weer.

Er volgen nog heel wat varieteiten zoals Samba, Satin, Kordia, Schneider, Lapins, Regina om het kersenseizoen in Knokke-Heist  een volle 6 weken  te laten duren.

De kersenbomen zijn allen overnet om de rijpende  vruchten te beschermen voor eetgrage vogels: merels, duiven maar vooral spreeuwen zijn verzot op zoete kersen.

1 REACTIE

  1. Nog een bedrijf dat inziet dat cartoons de mensen aantrekt en een positief imago verleent aan hun activiteit Nu moet de gemeente nog beseffen dat humor een sterk promotiemiddel is . Het voormalige Heist werd op de wereldkaart gezet als de Riante Badplaats dank zij de wereldcartoonale . Misschien komt men ook in Knokke-Heist met een heistse burgemeester tot die conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen