woensdag, mei 29, 2024
HomeSluisDe gemeente Sluis lanceert Toeristische Inspiratie Punten voor betere spreiding bezoekers

De gemeente Sluis lanceert Toeristische Inspiratie Punten voor betere spreiding bezoekers

Sluis introduceert TIP’s

De gemeente Sluis introduceert een nieuwe manier om toeristen en inwoners te informeren over de lokale attracties met de lancering van Toeristische Inspiratie Punten (TIP’s). Wethouder Chris Simons benadrukt dat deze punten niet bedoeld zijn als vervanging van de traditionele VVV, maar als een uitbreiding: “Het is veel meer dan dat omdat we de informatiezuilen op meerdere plekken willen plaatsen.” De eerste zuil werd onthuld in Museum Het Bolwerk in IJzendijke.

Wat zijn de TIP’s?

De TIP bestaat uit een houten pilaar op wielen, uitgerust met folderrekken en een interactief beeldscherm dat actuele informatie toont. Monique de Vriend van Museum Het Bolwerk is enthousiast: “We zijn heel blij met deze toevoeging. Mensen kunnen folders meenemen en we leggen ze graag uit wat er te beleven is in onze mooie dorpjes.”

Verspreiden van toeristische drukte

Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen, die achter het initiatief staat, ziet het als een manier om de toeristische drukte beter te verspreiden. “Door te laten zien wat er in het achterland te doen is, trekken we meer bezoekers naar deze streek,” legt Ilse de Smit van de stichting uit. Ook bieden de zuilen informatie in meerdere talen via een QR-code.

Locaties en uitbreiding

Er staan momenteel zes TIP’s in Sluis, onder meer in Cultuurforum Aardenburg, museum Het Bolwerk, ’t Klinket in Schoondijke, het Belfort in Sluis, Gift Shop Cadzand en Groede Podium. De betrokken locaties hebben personeel dat speciaal is opgeleid om als gastheer of gastvrouw op te treden. De Smit onthult dat er plannen zijn om nog meer TIP’s te plaatsen, mogelijk in Oostburg of Breskens, om nog meer gebieden te dekken.