vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistDe Glans van Knokke-Heist Verlicht door "Knokke Off" bij De Jamies

De Glans van Knokke-Heist Verlicht door “Knokke Off” bij De Jamies

We hebben in Knokke-Heist weer een reden om trots te zijn. De serie “Knokke Off”, met in de hoofdrollen Pommelien Thijs en Willem De Schryver, heeft de fictieprijs gewonnen bij de prestigieuze Jamies Awards. Deze erkenning is niet alleen een triomf voor de cast en crew maar versterkt ook de band van Knokke-Heist met de creatieve industrieën.

Een Bijzondere Eer voor Lokale Talenten

“Knokke Off” is meer dan een televisieserie vol fictie; het is een weerspiegeling van de dynamische en inspirerende sfeer van Knokke-Heist. De opname van deze populaire reeks in onze gemeente heeft niet alleen bijgedragen aan de lokale economie door het toerisme te stimuleren, maar heeft ook de aandacht gevestigd op het talent en de mogelijkheden binnen onze regio. De overwinning van “Knokke Off” bij De Jamies is een getuigenis van de kwaliteit en het harde werk van iedereen die betrokken is bij de productie.

Elodie Gabias, die een award won voor haar short form content, en Acid, die de Long Jamie in ontvangst nam, hebben beiden hun stempel gedrukt op de digitale wereld met hun unieke content. Hun succes onderstreept het belang van online creativiteit en innovatie.

Nieuw Talent in de Spotlight

Anastasya Chernook, afkomstig uit Zwevezele, werd erkend als Rising Star en ontving de Streamz award voor nieuw talent. Deze categorie benadrukt het belang van het ontdekken en ondersteunen van opkomende creatievelingen die de toekomst van de digitale en entertainmentindustrie vormgeven.

Uitbreiding van De Jamies in 2025

Het Filmfestival Oostende, waar De Jamies een integraal onderdeel van uitmaken, blijft innoveren en uitbreiden. In 2025 wordt er naast de reguliere show een extra evenement georganiseerd: De Jamies voor Business. Dit initiatief, gericht op bedrijven en organisaties die zich toeleggen op online content, biedt een nieuw platform voor erkenning en waardering binnen de sector.

Peter Craeymeersch, de festivaldirecteur, benadrukt het groeiende belang van online content en de creatieve inspanningen van bedrijven. Deze uitbreiding weerspiegelt de evolutie van het digitale landschap en de toenemende integratie van online creativiteit in de bedrijfswereld.

Een Platform voor Online Creators

De Jamies Awards, een initiatief van creatief bureau Hurae en Filmfestival Oostende, hebben zich gevestigd als een belangrijk evenement voor online creators. De vierde editie van de awardshow benadrukte het belang van deze gemeenschap en de groeiende erkenning van hun werk. Hannes Coudenys, de organisator, sprak over het doel om online makers een platform te bieden en de positieve ontvangst van hun werk door zowel het publiek als de mainstream media.

In Knokke-Heist, waar “Knokke Off” tot leven kwam, wordt deze erkenning gevierd als een moment van lokale trots en gemeenschapsgeest. De successen bij De Jamies onderstrepen de rijke culturele dynamiek van de gemeente en haar rol als broedplaats voor talent en creativiteit.

Met de belofte van nieuwe kansen en initiatieven zoals De Jamies voor Business, blijft Knokke-Heist een belangrijk centrum voor zowel de traditionele als de digitale kunsten. De connectie van onze gemeente met de Jamies Awards is een bewijs van onze levendige cultuur en de onbegrensde mogelijkheden die hier te vinden zijn.