zondag, september 27, 2020
Home Zwinregio De grootste stijging in cijfers van werklozen in vergelijking met 2019

De grootste stijging in cijfers van werklozen in vergelijking met 2019

West-Vlaanderen noteert de grootste stijging in cijfers van werklozen. Dat meldt de Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling (VDAB). In vergelijking met juli vorig jaar zijn er in West-Vlaanderen 10,4 procent werklozen bijgekomen. Daarmee is volgens de VDAB de impact van de coronacrisis duidelijk. 

West-Vlaanderen is de Vlaamse provincie waar de werkloosheid het meest stijgt sinds de start van de coronacrisis. Dat zegt de VDAB. In heel Vlaanderen is in vergelijking met vorig jaar een stijging van de werkloosheid gemeten van bijna 8 procent. In West-Vlaanderen is die stijging nog 2,5 procent hoger. 

Kwetsbare motor

West-Vlaanderen is een van de motoren van de Vlaamse  economie, met een sterke horeca en sterke bouwsector. “Als het goed gaat, groeit West-Vlaanderen sneller, maar als het minder goed gaat, is onze provincie kwetsbaarder”, zegt Lotte Landuyt van de VDAB. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Harmonie St.- Cecilia Heist opnieuw uit de startblokken

Afgelopen vrijdag werd de 1ste repetitie gehouden van de harmonie na de stopzetting half maart door de COVID-19 saga. De Jeugdharmonie startte...

Deano Stepman, zaakvoerder van Dino’s sluit z’n zaak na besmetting

Deano Stepman, zaakvoerder van Dino’s op het Verweeplein in onze deelgemeente Knokke, neemt geen enkel risico nu blijkt dat hij besmet is...

UPDATE: Al meer dan 1000 interventies door najaarsstorm Odette

Foto's: Eddy Van de Vel Odette, de eerste najaarsstorm van het jaar, is niet bepaald een doetje: veel regen...

Bekijk hier de storm Odette live

https://youtu.be/ThVtj7egCKY https://youtu.be/xSfn5ukeaNg

Recente reactie van onze lezers