vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De Grote Lokale Politieke Peiling: Gemeenteraadsleden bijna onzichtbaar

Wie in Knokke-Heist de gemeenteraad wil volgen, moet dat vaak met bedroevend weinig voorbereidende documenten doen ook notulen komen vaak maanden achter. Toch voorziet Knokke-Heist in korte samenvattingen van de agendapunten of toelichtende nota’s. Gemeenteraadsleden vanuit de meerderheid lezen vaak te weinig de dossiers en zijn niet op de hoogte van wat er komen zal. Wie aan oppositie doet verdrinkt dan vaak in de vele lopende dossiers. Hebben gemeenteraadsleden dan eigenlijk wel iets te zeggen?

We hebben de beschikbare notulen afgelopen en daaruit blijkt dat gemeenteraadsleden vaak “gewoon aanwezig zijn” op de raadsvergadering. We mogen als kiezer echt wel wat meer verwachten toch? Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, dat moeten we toegeven. Er zijn immers ook fractievergaderingen waar soms wel wat debat mogelijk is. Maar burgers zouden dergelijk debat ook graag zien in de gemeenteraad zelf. Vandaag is het teveel… het college van burgemeester en schepenen in reactie op de oppositie of omgekeerd. Heel wat inwoners van Knokke-Heist zijn vragende partij om de gemeenteraad net als in andere gemeenten te blijven streamen. Er is werk aan de winkel om geïnteresseerde burgers warm te maken voor de lokale democratie. Dit blijkt vandaag ook uit de tussenstand bij onze “Grote Lokale Politieke peiling”.

Mensen stemmen snel als het om het college of de partijen gaat. Men doet er tot 5 min over om een raadslid aan te klikken in onze peiling. Er is dus meer nodig dan om de zes jaar met je naam op een lijst te staan. Op een paar uitzonderingen na: “Een dikke onvoldoende”! Resultaten van onze Grote Lokale Politieke Peiling op Paasmaandag.

4 REACTIES

  1. Schepen Annie Vandenbussche levert fantastisch werk. Ze verdedigt met hart en ziel de Kunst en Cultuur in haar gemeente met een grote K en C, en zet zich hierom ook ten volle in voor het behoud en de uitstraling van de site Luc Peire in de De Judestraat en de wondere wereld van de abstracte kunst.

  2. Ik kan u gerust een 2-tal schepenen noemen die helemaal niet goed bezig zijn, de enige zaken wat die 2 tot nu toe hebben gepresteerd zijn, rondjes draaien en vooral verantwoordelijkheid ontlopen!

  3. Zoals de redactie terecht zegt worden de beslissingen vooraf besproken in fractie-of partijvergaderingen die gebeuren in besloten kring voor de gemeenteraden . Daar wordt soms hard gedebatteerd maar het publiek weet dat (best!) niet !! Democratie is soms moeilijk maar toch nog beter dan een dictatuur genre Poetin .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen