18.9 C
Knokke-Heist

De Heldentoren komt bloot: Een Nieuwe Era voor Heist

Heist krijgt een geheel nieuw gezicht dankzij de visie en expertise van het architectenbureau Neutelings & Riedijk. Met de oprichting van de Heldentoren, wordt er niet alleen een nieuw aantrekkingspunt in Heist gecreëerd maar krijgt de stad ook een sterkere lokale identiteit. Deze toren belooft de blikvanger te worden van een vernieuwd Heist.

Dries Gulickx

Toen de eerste steigers maandagmorgen rond de eerste (de kleinste) van de drie torens werden verwijderd, konden inwoners en bezoekers eindelijk een duidelijk beeld krijgen van deze monumentale toevoeging aan de skyline van de stad. Maar de vernieuwing in Heist gaat verder dan de Heldentoren. Ook de Elizabetlaan en de Knokkestraat ondergaan transformaties. Nieuwe initiatieven op het gebied van verkeer, mobiliteit, groen en stadspleinen brengen frisse energie naar deze bruisende stad.

Met deze ontwikkelingen hoopt Knokke-Heist zowel zijn inwoners als toeristen te bekoren en zichzelf te profileren als een badplaats waar het aangenaam wonen, werken en winkelen is. Maar, zoals vaak bij grote projecten, gaat het niet zonder hobbels. Terwijl veel kritiek verstomt bij het zien van de indrukwekkende vorderingen, geven buurtbewoners aan dat er zorgen zijn over parkeerplaatsen en laad- en loszones. Vooral de bevoorrading van de lokale Carrefour lijkt een heikel punt. Een oplossing kan zijn om, net als in andere steden, de leveringen aan supermarkten in de regio te beperken tot kleinere vrachtwagens.

De Heldentoren en de bijbehorende projecten in Heist beloven veel goeds voor de toekomst van de stad. Er wordt niet alleen gewerkt aan een moderne uitstraling, maar ook aan het versterken van het lokale gemeenschapsgevoel en de praktische aspecten van het stadsleven. Zoals bij elk groot project zijn er kinderziektes, maar de vraag blijft: zijn de inwoners van Heist klaar voor deze verandering? We horen graag uw mening! En vergeet niet, meld u aan voor een gratis abonnement via de knop “mijn krant”.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen