12.5 C
Knokke-Heist

De jaarlijkse Zeezegening in 112 foto’s

Op 15 augustus vond de jaarlijkse Zeezegening op de Zeedijk ter hoogte van het Vissershuldeplein plaats. Na de eucharistieviering in de Sint-Antoniuskerk volgde een korte plechtigheid op de Zeedijk. De organisatie is in handen van het parochiaal comité ‘Ster der Zee’ onder leiding van Bertrand De Bouvere.

EOS 80D 2022 08 15 09_59_45 19974

2 REACTIES

 1. Het was een zeewijding in mineur : geen stoeltjes voorzien voor de oudere mensen die toch nog aan de traditie houden (zelfs niet voor het gemeentebestuur !) Er stonden nog wagens geparkeerd midden het gebeuren, mogen die niet weggesleept worden om de toeristen niet te misnoegen ?
  Foei voor de burgemeester die nochtans een (gewezen) Heistenaar is dat hij dit gebeuren niet meer glans geeft.

 2. Hallo Annemie,
  Zolang ik terug in de Limburg woon (2012) denk ik intens aan het gebeuren de 15de in Heist aan zee, in gedachten zoals het tien jaar geleden was. Zie uit naar de Kneistkrant die elke dag komt nu om het gebeuren op te volgen via de uitleg en de afbeeldingen.
  Je kan je voorstellen hoe aangeslagen ik net was, lezen en zien hoe het zo in zijn nadeel is veranderd, waarom moeten steeds altijd mensen met macht een traditie “proberen” kapot te maken .
  Het zal een pijnlijke herinnering zijn voor de kerkraad en vooral voor priester Philippe, de Heistenaren en het volk die ieder jaar ervoor terug komen.

  Vriendelijke groeten en maak het goed
  Leonie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen