4.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De Judestraat wordt groener zonder verlies van parkeerplaatsen

Op maandag 14 november 2022 starten werkzaamheden in de De Judestraat. Het gaat om aanpassing van parkeerhavens en plantvakken en het aanplanten van 10 nieuwe bomen en diverse struiken. In de week van 7 november worden ter voorbereiding van de werken de huidige bolacacia’s al verwijderd. Deze bomen staan geplant in een veel te kleine plantput waardoor ze geen groeiruimte hebben. Ze worden conform het gemeentelijk bomenplan vervangen door zuilvormige zomereiken, omringd door laurierkers en Portugese laurier.   

Deze werken nemen geen extra parkeerruimte weg maar zorgen wel voor duidelijkere parkeerplaatsen. De zones die uitnodigen om fout te parkeren worden weggewerkt. De herinrichting zorgt ook voor extra groen in de straat. Ongeveer 80 vierkante meter oppervlakte wordt onthard. Er komen 4 extra bomen die niet alleen de leefomgeving opwaarderen maar ook de waterhuishouding verbeteren, de opwarming van de buurt beperken en bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. De boomspiegel wordt opgevuld met bloeiende heesters die zorgen voor een grotere biodiversiteit en een groener straatbeeld. Deze lage beplanting zorg ook voor een beperkter onderhoud omdat er minder geschoffeld en onkruid gewied moet worden.  

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen