zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist

De Jumpers vierden hun gouden jubileum

De Jumpers vierden onlangs hun gouden jubileum en nodigden al de wielerclubs uit Knokke-Heist en Damme uit voor een 50 km lange verbroederingsrit en een BBQ in Lakeside Paradise.  

“Het minste wat men kan zeggen is dat de Jumpers de voorloper waren van het Strava-tijdperk. Altijd sneller en sneller! ‘We reden inderdaad ‘zere'”, grijnst stichter André Gouweloose (77) die samen met Marc Vanweehaeghe de Jumpers oprichtte. “’t Kantientje was in de jaren zestig de enige wielerclub”, vertelt André. “Maar in zo’n grote bende was het moeilijk om iedereen tevreden te houden. Er was een een groep renners voor wie de snelheid te laag lag. Op oudejaarsavond 1971, aan de toog van café de Moonlight, namen Marc en ik het initiatief: ‘we gaan zelve een club stichten.’ Over een naam moesten we niet lang nadenken. Onze nieuwe club werd genoemd naar de Jump van zevenvoudig wereldkampioen Poeske Scherens. Vanaf dan ging het razendsnel. Onze eerste activiteiten dateren al van februari 1972.”  

“Ondertussen telt onze wielertoeristenclub meer dan 70 renners. Opmerkelijk bijna al onze leden zijn echte Knokke-Heistenaars”, aldus voorzitter Philip Vilein (63).” Sedert enkele jaren rijden we op woensdagavond en zondagvoormiddag in twee groepen: eentje aan een gemiddelde van 32 km per uur en een andere groep aan 38 km per uur. Wielrennen is immens populair. Iedereen wil tegenwoordig fietsen. Bij ons kloppen heel wat jonge krachten op de deur. De Jumpers zijn klaar voor onze volgende 50 jaar. Bovendien hebben we met de Knokse Bandencentrale een schitterende sponsor.” 

(Bron: Dirk MeuldersTam-Tam en Krant van West-Vlaanderen) 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen