15 C
Knokke-Heist

De Lijn biedt gratis abonnement aan voor nieuwe middelbare scholieren: een kans voor duurzaamheid

Dit najaar krijgen ouders die zich te vaak als taxi voelen voor hun opgroeiende kinderen, een welkome pauze. De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn biedt nieuwe middelbare scholieren de mogelijkheid om de hele maand september gratis met bus en tram te reizen. De campagne heeft een dubbel doel: de druk op ouders verminderen en jongeren aanmoedigen om meer duurzame transportkeuzes te maken.

Het initiatief, dat een gratis proefabonnement voor september omvat, is beschikbaar voor studenten die dit schooljaar naar de eerste graad van de middelbare school gaan. Het is een unieke kans voor zowel ouders als scholieren om het openbaar vervoer uit te proberen zonder extra kosten.

Het proefabonnement kan aangevraagd worden vóór 17 augustus 2023, via de speciaal daarvoor bestemde pagina op de website van De Lijn: www.delijn.be/nl/content/probeeractie/. Deze vroegtijdige aanvraagdatum is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle aanvragen tijdig verwerkt kunnen worden vóór het begin van het schooljaar.

Hoewel de gratis maand wellicht een welkome verlichting is voor de ouderlijke portemonnee, gaat het bij dit initiatief niet alleen om geld besparen. Het is ook een poging om de volgende generatie bewust te maken van de milieuvriendelijkheid van het openbaar vervoer en hen te motiveren om bij te dragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

In een wereld die steeds meer te maken krijgt met de gevolgen van klimaatverandering, zijn initiatieven zoals deze een stap in de juiste richting. Door het bevorderen van duurzame vervoersopties voor de jeugd wordt een belangrijke boodschap overgebracht: duurzaamheid begint bij ons en onze dagelijkse keuzes.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen