18.9 C
Knokke-Heist

De meisjes van mevrouw de Wit is een onthutsend boek

Valérie Lempereur is schrijfster uit de gemeente Sluis en schreef grote interviews voor entertainmentbladen. Zo schreef ze onder andere voor De Telegraaf en Nieuwe Revu en had ze columns in het AD, Het Parool en Libelle. Ook schreef ze toonaangevende stukken voor Het Laatste Nieuws en bracht ze onthullende reportages uit in Nederland en België. Onder een pseudoniem schreef ze de bestsellers Achter het raam op de wallen en De meisjes van mevrouw de Wit. Ze schreef twee boeken over criminele organisatie De bende van Venlo. Lempereur was co-auteur van Mathilde & Co: de familie d’Ambras, over de koningin van België. Ze schreef dit boek met medewerking van de koninklijke familie.

Haar nieuwe boek

Pas sinds een paar jaar is er serieuze aandacht voor een van de ergste misdrijven: het dwingen van jonge, vaak minderjarige meisjes tot seks. De daders werden voorheen loverboys genoemd, maar tegenwoordig noemen we ze tienerpooiers. Want dat zijn het. Keiharde, gewetenloze criminelen. Valérie Lempereur kwam in aanraking met slachtoffers in het opvanghuis van Anita de Wit, iemand die dag in dag uit haar best doet om deze meisjes weer een menswaardig bestaan te geven. Ze wist dat ze geconfronteerd zou worden met vreselijke verhalen, maar dat de misstanden zo gruwelijk zouden zijn, had ze nooit kunnen bevroeden.

De meisjes van mevrouw de Wit is een onthutsend boek. Valérie is erin geslaagd om de meisjes – soms amper elf jaar oud, die mensonterende ervaringen hebben ondergaan, een eigen stem te geven. Ze zijn beschadigd, maar ze hebben ook dromen en willen weer kunnen lachen. Dit zijn hun verhalen. Anita de Wit: ‘Deze barbaarse misdaden moeten stoppen! Ik zal net zolang op ze jagen totdat de laatste tienerpooier is opgepakt, berecht, en achter slot en grendel zit.’

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen