HomeKnokke-HeistKneistiTVDe nieuwe Rookie-kabelbaan op Lakeside Paradise officieel geopend

De nieuwe Rookie-kabelbaan op Lakeside Paradise officieel geopend

Op donderdagavond 1 juli 2021 werd de nieuwe Rookie-kabelbaan op Lakeside Paradise officieel geopend. Het Knokke-Heistse wakeboardpark is daarmee het 3de in Europa die zowel over een rechts- als linksdraaiende baan beschikt.  

Lagere snelheid voor gezinnen en jonge kinderen 

De nieuwe installatie is vooral bedoeld om gezinnen en jongere kinderen aan trekken. Daarom draait de installatie op een lagere snelheid, 25 km/u in plaats van 30 km/u. Over een afstand van 520 meter zijn er 6 meenemers. Dit zijn koorden met een hendel die ronddraaien en waaraan de wakeboarders zich vastklampen om rondjes te draaien. Er liggen ook obstakels die instapklaar zijn voor wakeboarders die voor de eerste maal hindernissen leren nemen.  Zaakvoerders Frank Vanleenhove en Natalie Camerlynck zijn vooral apetrots op hun Rainbow obstakel, waarvan er maar 2 stuks ter wereld zijn: in Turkije en dus nu ook eentje in Knokke-Heist.  

Lakeside Paradise start zomerseizoen met 3de kabelbaan

Foto- en videoreportage: Yvan Kaux

Online reserveren en betalen 

De nieuwe kabelbaan is voorzien van de laatste technische snufjes op vlak van reserveren en toegankelijkheid. Je kan van thuis uit reserveren en betalen. Bij je eerste bezoek krijg je een bandje met chip waardoor je telkens in het systeem zit en via een poort toegang hebt tot het ponton op de uren van je reservatie. 

Het ponton is 16,5 meter lang en 7 meter breed waarop een houten constructie met strooien dak in Tahitistijl van 40 m2 en een kleine 4 meter hoog komt. In dit startershuisje zijn de technische installaties voorzien voor het bedienen en opereren van de kabel.  Er is ook een ruimte om wakeboardmateriaal te stockeren. Het plaatsen van de pylonen die de kabel ondersteunen had letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde. Het water ter hoogte van het startponton is maar liefst 18 meter diep. Hier kwamen dus duikers van een gespecialiseerde firma uit Nederland aan te pas die de steunpalen van 25 meter lang in de bodem heiden.  Voor de rest was het vooral het Lakesideteam zelf onder leiding van Quincy Lambert dat in amper 3 maanden tijd en vaak in barre omstandigheden de hele kabelbaan realiseerde.  

Voordelen voor gevorderden 

Op de linksdraaiende pro-baan, die 720 meter lang is, hebben de gevorderden nu het voordeel dat alles vlotter zal verloopt omdat de beginnelingen eerst naar de Rookiebaan moeten om het starten te leren. Aangezien de Rookie-baan tegenwijzerzin loopt, opent dit mogelijkheden voor de gevorderden en aan de competitieve wakekeboarders om ook aan die kant hun niveau op te krikken en daar dan ook alle tricks te perfectioneren. Als er wedstrijden zijn in het buitenland dan kan dit immers even goed op een links- of rechtsdraaiende baan zijn. 

Lakeside Paradise in de top 10 kabelparken ter wereld 

Met de 2.0 minibaan, de rookiebaan en de pro-baan biedt Lakeside Paradise een compleet en uniek aanbod aan voor iedereen die op elk niveau heerlijk over het water wil glijden en genieten van kwaliteitsvol wakeboardplezier. Hierdoor behoort Lakeside Paradise tot het selecte clubje van de 10 beste kabelparken ter wereld. Geen eigen materiaal? Geen nood, alle wakeboardoutfit en –spullen zijn voorhanden via de all-in formule. 

Lakeside en Surfers Paradise: best of both worlds   

Voorts zijn er losse beurten te koop per uur of 2 uur, dagpassen en kan je ook lid worden waarna een jaarpas, season pas, een 10- of 20-beurtenkaart tot de mogelijkheden behoren. “Met een seasonpas kan je minimum 2 uur per dag komen wakeboarden. Met een 20 uren-kaart kost een uur wakeboarden nog geen 11€. In het lidgeld zit verzekering inbegrepen, naast talrijke andere voordelen en kortingen, en ben je ook lid van Surfers Paradise: best of both worlds!” aldus Frank Vanleenhove. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers