HomeZwinregioDe notarissen raden kopers alvast om niet te snel te kopen

De notarissen raden kopers alvast om niet te snel te kopen

Onze provincie blijft zich op vastgoed storten. In het eerste half jaar waren er dit jaar bijna een derde transacties meer dan het jaar daarvoor, en bijna een vijfde meer dan in 2019.

Deze stijging moet je wat relativeren, want vanaf de semi-lockdown in maart 2020 viel de vastgoedmarkt tijdelijk stil. Maar ook in vergelijking met de eerste zes maanden van 2019 zien we een stijging: +16,7 procent”, zegt woordvoeder Bart van Opstal van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

Een huis in West-Vlaanderen kost nu gemiddeld 283.762 euro, dat is 2,6 procent meer dan vorig jaar. Een appartement kost dan weer gemiddeld euro 283.977, dat is goed drie procent meer.

De notarissen raden kopers alvast om niet te snel te kopen. “Wie de luxe heeft om te kunnen wachten, kan best niet overhaast te werk gaan. Hopelijk koelt de markt wat af tijdens de zomermaanden. Op dit ogenblik zitten we in een uitzonderlijke situatie: investeerders zijn bijzonder actief, sommige panden zijn zeer gegeerd, het aanbod is ook minder groot dan een aantal jaar geleden”, aldus notaris Van Opstal.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers